dobroge.tv

Live

Ministrul Apărării, prezent în Portul Militar Constanţa. Nava-şcoală Mircea a primit titlul de ambasador al României sustenabile - VIDEO

31 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Apărării, Vasiel Dîncu, se află în POrtul Militar Constanţa, unde are loc o manifestare cu ocazia numirii navei-şcoală Mircea drept „Ambasador al României sustenabile“.

Evenimentul are loc astăzi, 31 mai 2022, între orele 11.00 - 13.00, în Portul Militar Constanţa şi la bordul Navei-şcoală Bricul Mircea şi este organizat, în parteneriat, de Guvernul României prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Ministerul Apărării Naţionale, Asociaţia „Ivan Patzaichin” – Mila 23 şi Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa. 

Nimeni nu se îndoieşte de faptul că Bricul Mircea este un real ambasador al Forţelor Navale Române şi al poporului român în lume. Mircea nu este doar o şcoală pentru învăţarea marinei, ci este şi un bastion al întăririi caracterelor, al încrederii, al construcţiei de solidaritate între oameni şi altor valori pe care Armata Română şi Forţele Navale Române le-au pus în practică în aceste secole de când România este independentă. Servesc Marina, servesc patria este gândul unanim al echipajelor, al cadeţilor care deprind practic tainele marinăreşti pe bricul Mircea. Departe de ţară, de casă, de cei dragi, marinarii au găsit în Mircea marea familie la bine şi la greu, acţionând cu solidaritate şi profund ataşament. Numai aşa au putut de fiecare dată să depăşească momentele de teamă, de nerăbdare sau de incertitudine”, a transmis ministrul Apărării. 

 El a menţionat că la bordul navei şcoală Mircea a fost dezvoltată o procedură de selectare şi reciclare a deşeurilor. 

 “În ultimul său voiaj, încheiat în această lună, la bordul său a fost dezvoltată o procedură de monitorizare a reducerii consumurilor precum şi de selectare şi reciclare privind deşeurile. Ne dorim ca de altfel cum îşi doresc cu siguranţă şi marinarii ca aceste exemple pe care ei le dau să fie implementate şi în alte instituţii în ţara noastră cât şi în întreaga lume. De aceea, salut această iniţiativă pe care Departamentul nostru de Dezvoltare Durabilă a adus-o aici şi această distincţie pe care premierul României a acordat-o, în scop educativ, în scopul unei comunicări a acestor valori importante”, a spus Vasile Dîncu. 

Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa anunţă că propunerea vine ca o completare a vocaţiei de diplomaţie navală pe care aceasta o îndeplineşte în prezent.

La eveniment vor fi prezenţi înalţi reprezentanţi ai tuturor instituţiilor publice şi ai organizaţiilor menţionate anterior. Manifestarea va începe cu întâmpinarea oficialităţilor pe puntea vasului, moment care va fi urmat de un tur ghidat cu oficialităţi şi presă, acordarea Comandorului Bricului a titlului de ambasador al sustenabilităţii româneşti pentru Bricului Mircea, precum şi tururi asistate pentru publicul constănţean.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233