dobroge.tv

Live

Faleza din Năvodari, mica Veneție a litoralului românesc. Reprezentanții Primăriei asigură că problema acumulării apei în zonă va fi rezolvată

30 mai 2022
Publicitate

La plajă... cu cizme de cauciuc – doar așa se poate traversa o bună bucată de promenadă de la malul mării. Este vorba despre faleza din Năvodari care se transformă într-o mică Veneție de fiecare dată când plouă. Localnicii, dar și turiștii sunt nemulțumiți de situație, mai ales că zona în cauză este una dintre cele mai scumpe de pe litoralul românesc.

Este postarea care a apărut după ploaia puternică de duminică și care a adunat sute de aprecieri pe o rețea socială. Un tânăr se plimbă cu caiacul pe promenada Mamaia Nord-Năvodari, iar din imagini se vede că apa e atât de mare încât poate înainta fără probleme.

CITEȘTE ȘI: Constănţenii fac haz de necaz. La plimbare cu caiacul pe promenada din Mamaia Nord, care a costat peste 27 milioane lei - VIDEO

Pe o distanță de 150-200 de metri, atât promenada, cât și drumul din Năvodari sunt acoperite cu apă. Oamenii spun că de fiecare dată când plouă se întâmplă acest lucru.

Totuși, oricât de comic ar părea momentul filmat de tânăr, locuitorii și turiștii nu sunt cu gura până la urechi, ba din contră, sunt nemulțumiți de condițiile pe care le-o oferă stațiunea. În zonă, oamenii plătesc câteva sute de lei pentru o noapte de cazare.

Am mers foarte mult ca să pot să trec, unde e loc de trecut, sunt șantiere. Adică, e destul de nasol. Plătim ceva, sunt destul de scumpe cazările, dar na”, spune o turistă.

Infrastructura a fost făcută odată cum trebuie, dar din cauza cifelor și blocurilor care s-au construit, s-a degradat și d-aia apar bălțile pe care le vedeți dumneavoastră și vor fi în continuu”, spune un localnic.

Sistemul de canalizare din stațiune nu a mai făcut față, iar promenada nu a mai putut fi accesată. Pentru cei cu copii mici, vacanța s-a transformat într-o adevărată aventură.

Din fericire, tot digul ăla nu servește la altceva decât să nu lase apa să înainteze pe plajă, deci cu cărucior în brațe sau cu ce ai nevoie, trebuie să treci pe aici, prin nisip”, spune un turist.

Și canalizările sunt de vină. Mai încolo, cel puțin vara trecută nu puteai să treci cu nimic nici cu cărucior, nici pe jos, cu nimic. Era inundație în partea cealaltă”, spune o turistă.

Pentru reprezentanții Primăriei Năvodari problema acumulării apei în zona cu pricina nu este una nouă și spun că fac tot posibilul să elimine aceste situații neplăcute.

La acest moment sunt în derulare ample lucrări cu Fonduri Europene pentru extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare și a rețelei de apă în zona de litoral prin Programul Operațional Infrastructură Mare. În urma acestor lucrări se va executa o nouă conductă de refulare între prelungirea D10 și Tabăra Năvodari, pe lângă promenadă, rețea menită să asigure o mai bună și controlată colectare a apelor menajere în zonă”, a declarat Elena Aftene, purtător de cuvânt Primăria Năvodari.

Mai mult decât atât, la ploile de debit mare se intervine cu vidanje care să scoată apa de pe promenadă. Până când acest lucru se întâmplă însă, turiștii din zonă trebuie să se înarmeze cu răbdare, calm și pricepere... să ocolească balta.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233