dobroge.tv

Live

Renovarea Cazinoului din Constanța, în plină desfășurare: lucrările vor fi finalizate în 2024

Renovarea Cazinoului din Constanța, în plină desfășurare: lucrările vor fi finalizate în 2024
30 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Reabilitarea Cazinoului din Constanța va fi gata abia în anul 2024, deși termenul anunțat inițial era a doua jumătate a anului acesta. Lucrările la bijuteria arhitecturală a orașului sunt în plină desfășurare. Conform unei informări a Companiei Naționale de Investiți, în acest moment se lucrează la structură, arhitectură și componente artistice, urmând ca mai apoi să se treacă la partea de instalații interioare și exterioare, consolidare și la refacerea terasei exterioare.

Lucrările de reabilitare de la Cazino Constanța sunt în plină desfășurare și se așteaptă să fie finalizate în cursul anului 2024. Deși trebuiau să fie gata în a doua jumătate a acestui an, problemele întâmpinate pe parcursul reabilitării au dus la amânarea finalizării lucrărilor”, se arată pe pagina cazinoconstanta.ro.

În acest moment, se execută lucrări la partea de structură, partea de arhitectură și de componente artistice. De asemenea, în scurt timp se va trece la partea de instalații interioare și exterioare, consolidare și la refacerea terasei exterioare, conform unei informări a Companiei Naționale de Investiții.

La parter, cu ocazia punerii schelei interioare pentru reparațiile de la plafoane, ing. Gabriel Puchiu, dând la o parte rabițul care acoperea structura orizontală, a descoperit înscrisuri făcute cu creta pe grinzile metalice. Sunt semnături ale meșterilor care au lucrat la Cazino. Interesant este că numele meșterilor care au lucrat aici și s-au semnat sunt atât din anul 1951, cât și din anul 1986 (ultima reparație capitală a clădirii)”, menționează sursa citată.

Deci s-a descoperit încă un indiciu despre deținuții politici conduși de arhitecții-deținuți Constantin Joja și Ion Cristodulo, care au suferit condițiile dure de detenție ale regimului dictatorial comunist“, a explicat arhitectul Radu Cornescu.


Sursă foto: cazinoconstanta.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233