dobroge.tv

Live

După 28 de ani de suferinţă, Iosif simte cum arată bunătatea. Acum învaţă adunarea: ''Ieri și azi a învățat să numere până la 10 și să socotească până la 5''

După 28 de ani de suferinţă, Iosif simte cum arată bunătatea. Acum învaţă adunarea: ''Ieri și azi a învățat să numere până la 10 și să socotească până la 5''
30 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Iosif, un tânăr abandonat la naştere de cei care ar fi trebuit să aibă grijă de el, a primit o nouă şansă la viaţă. Un român care l-a găsit întâmplător în timp ce mergea pe E60, l-a luat acasă la el şi i-a devenit familie, acea familie pe care nu a avut-o niciodată. Iosif se află de trei săptămâni la noua lui casă şi a devenit un alt om. Din băiatul istovit de muncă, de foame, s-a transformat într-un tânăr care abia acum începe să trăiască cu adevărat.

Ioan, cel care a luat la el acasă acest tânăr lovit de soartă, a povestit pe reţelele de socializare că a aflat că Iosif are de fapt 28 de ani şi că până la vârsta asta nu ştie să citească, să scrie sau să socotească. “Zilele trecute i-am dat 10 lei și peste jumate de oră i-am mai dat 5 lei, l-am întrebat câți bani are, habar nu avea… Normal că în felul asta îşi poate bate joc de el orice profitori”,a povestit Ioan.

Bărbatul a adoptat în trecut alţi doi copii, un băiat şi o fată, iar acum încearcă să-I facă un rost şi tânărului de 28 de ani, a cărui casă a fost doar casa de copii. Ioan a povestit, într-o postare, despre dezamăgirea pe care i-a provocat-o sistemul de protecţie.

"Bineînțeles că imediat după publicarea în social media a relatării mele, am fost sunat urgent sa ma prezint cu Iosif la politie, cică ar fi cautat de luni de zile, fiind fugit din centru (nu știu de ce "fugit" dacă e liber sa meargă când vrea și unde vrei?). Interesant că nu l.au găsit pe aceasi sosea internațională E 60 pe care l am găsit eu, dar asta e mai puțin interesant.

Măcar cu ocazia asta am aflat în mod oficial mai multe detalii despre Iosif, viața lui și mai ales a celor de seama lui în sistemul de protecție.

Nu odată am încercat sa mă implic să ajut acești tineri, asa cum am știut și putut, tineri pt care sistemul de protecție îl putem considera falimentar. Exact cum sunt cei din filmarea din această postare cu, care am discutat in urmă cu ceva vreme.

Azi am câteva cateva detalii despre Iosif care mi-au adus un gust extrem de amar.

În primul rând sunt profund dezamăgit pt că atât el cât și alte zeci în Oradea și probabil sute în țară ajung sa devină dependenți de sistemul de protecție, datorită în principal acestui sistem defect și infect. Iosif nu știe în ce dată e născut, nu știe cât e 3+3, nu cunoaște o litera, nu pt ca e prost, ci pt că a fost mai ușor sa fie stabilit un diagnostic decât să i arăți că îți pasă pana la varsta de 28 de ani câți am aflat că are. Cum sa nu reușești sa înveți un copil măcar să cunoască literele și cifrele?!

E a 3 a săptămână la mine și din cât am aflat e plecat din aprilie din centru, deci probabil vreo o luna și ceva de când e fără un presupus tratament pt un presupus diagnostic, în tot acest timp nu a avut nici o secundă nici un fel de reacții nepotrivite, NICI UNA MĂCAR! Toți acei tineri cu vârste probabil de peste 18 ani din aceste centre, sunt îndopati cu pastile, în realitate ei deconspira falimentul acestui sistem bolnav în privința lor.

Cum au ajuns acești tineri în această "temniță " și mai ales ce facem pt ca cei ce urmează să treacă de 18 ani, sa nu mai devină " intemnitatii" acestui sistem, unii dintre ei?!

Cum îl putem ajuta sa se integreze în comunitate, pe el și încă cine știe mai câți, să obțină un loc de muncă decent, când nu știu o literă sa scrie, când din câte am aflat toți colegii de centru a lui Iosif sunt cu un pumn de pastile și unora dintre ei le este foarte rău din cauza lor, dar cui ii pasa?! Da, Iosif nu ia pastile de luni de zile, de ce nu are nici un fel de manifestări, de ce este lucid, este echilibrat și cât se poate de implicat în ce facem?!

Da, are un ușor retard, dar nu are absolut nimic de a face cu dezechilibrul mintal, ci cu lipsa de educație și mai ales suportul emoțional care i a lipsit cu desăvârșire”.

Val de reacţii după ce Ioan l-a luat acasă pe tânărul găsit pe E60

Gestul lui Ioan a stârnit un val de empatie. Oamenii l-au felicitat pentru puterea de a iubi un copil al nimănui şi pentru a schimba destinul unui om necăjit. Întâmplător, Iosif seamănă foarte mult cu salvatorul său: Un român a găsit pe E60 un tânăr murdar, flămând, al nimănui şi l-a luat acasă. După două săptămâni, Iosif este un alt om: ''Nu întâmplător v-ați găsit, Dumnezeu rânduiește lucrurile aşa cum trebuie''

“Ce bine seamănă Iosif cu dvs. Nu întâmplător v-ați găsit, Dumnezeu rânduiește lucrurile asa cum trebuie sa fie . Sa fiți binecuvântati mereu de bunul Dumnezeu”, “Parcă ar fi tată și fiu, sincer, asemănare leită. Dar Domnul Isus să vă binecuvânteze pentru gestul făcut față de un om necăjit”, “Tare va seamănă. Mult respect, se vede fericirea de pe chipul lui, Dumnezeu asa a așezat lucrurile. Nimic nu este întâmplător. Binecuvântări divine”, sunt câteva dintre comentariile la poza celor doi.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233