dobroge.tv

Live

RĂZBOIUL DIN UCRAINA, ZIUA 94

Rusia plănuieşte o „victorie la scară largă” până în toamnă. Trupele ruse au început atacul direct asupra Severodoneţk. Zelenski: „Donbas va fi din nou ucrainean”

Rusia plănuieşte o „victorie la scară largă” până în toamnă. Trupele ruse au început atacul direct asupra Severodoneţk. Zelenski: „Donbas va fi din nou ucrainean”
28 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Este a 94-a zi de coșmar pentru ucraineni. Din ce în ce mai multe orașe au fost pradă atacurilor rusești. S-au auzit explozii, sirenele răsună fără încetare. S-au folosit obuze și rachete, nimic nu a rămas neatins: de la adăposturi, școli, grădinițe și spitale, până la cartiere rezidențiale și baze militare - toate au fost distruse, iar milioane de familii au fost destrămate. Mii de oameni nevinovați și-au pierdut viața. Coșmarul este departe de final.

Președintele Volodimir Zelenski spune că situația din Donbas este „foarte dificilă” și că forțele Moscovei și-au concentrat armata în atacurile din est. Liderul de la Kiev a mai transmis că „Donbas va fi ucrainean”.

Zelenski: „Donbas va fi din nou ucrainean”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că Donbasul va fi „din nou ucrainean”, în timp ce forţele ruse continuă să obţină avansuri progresive în regiunea de sud-est.

Zelenski a numit situaţia actuală din Donbas „foarte dificilă”, făcând referire la creşterea intensităţii atacurilor şi a prezenţei militare ruse în regiune.

De aceea trebuie să ne creştem capacitatea de apărare, să ne creştem rezistenţa, iar Donbasul va fi din nou ucrainean. Chiar dacă Rusia va aduce toată suferinţa şi ruina în Donbas, vom reconstrui fiecare oraş, fiecare comunitate. Nu există o alternativă reală”, a subliniat Zelenski. .

Departamentul de Apărare al SUA a susţinut în timpul unei conferinţe de presă vineri că Rusia continuă să obţină „câştiguri” în Donbas.

Ucraina continuă să facă apel la partenerii internaţionali, inclusiv Regatul Unit, să îi furnizeze sisteme multiple de lansare de rachete pentru a contracara ofensiva rusă.

Deşi a recunoscut cererea Ucrainei, secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a subliniat în timpul briefing-ului de vineri că „deciziile... nu au fost încă luate”.

Rusia plănuieşte o „victorie la scară largă” până în toamnă

Rusia plănuieşte o „victorie la scară largă în Ucraina până în toamnă” şi ar putea încerca din nou cucerirea capitalei, Kiev, relatează The Guardian.

Trupele ruse au început atacul direct asupra Severodoneţk

Forţele ruse au început să atace direct oraşul Severodoneţk, chiar dacă nu au reuşit încă să încercuiască complet această localitate. Trupele ruse s-au comportat, până acum slab în luptele urbane de-a lungul întregului război şi nu vor putea avansa rapid în Severodoneţk, se arată în cea mai recentă analiză a operaţiunilor militare din Ucraina, realizată de Institutul pentru Studii ale Războiului (Institute for the Study of War - ISW).

Trupele ruse continuă să facă progrese constante în jurul oraşului dar nu au reuşit încă să-i încercuiască pe apărătorii ucraineni. Forţele ucrainene continuă să menţină liniile de apărare în estul Ucrainei şi au încetinit avansul rusesc”, se arată în analiza ISW.

Zelenski: Rusia a evitat majoritatea sancțiunilor internaționale

Președintele Ucrainei a spus că Rusia a evitat majoritatea sancțiunilor internaționale din cauza unei lipse a poziționării unitare globale împotriva invaziei din Ucraina.

Volodimir Zelenski spune că o parte din țările care au impus sancțiuni împotriva Rusiei în același timp ajutau Moscova să evite majoritatea acestor măsuri.

De aceea, din nefericire, nu vedem că sancțiunile au pus multă presiune pe Rusia”, a spus Zelenski studenților Universității din Stanford într-un mesaj video.

Liderul ucrainean i-a îndemnat pe liderii mondiali să impună sancțiuni împotriva Moscovei spunând că este „arma potrivită împotriva Rusiei”.

Analiștii cred că forțele ruse se concentrează în est, în vreme ce atacurile Rusiei din alte părți par să fie țintite către consolidarea pozițiilor lor și menținerea apărătorilor ucraineni pe poziții, astfel încât să nu fie trimiși în alte locuri.

Ministrul de externe al Ucrainei a oferit o evaluare sumbră a luptelor din est. „Situația militară din estul Ucrainei este chiar mai rea decât spun oamenii iar țara are nevoie de arme grele acum pentru a se putea lupta eficient cu Rusia”, a spus Dmitro Kuleba.

Aproximativ 10.000 de soldați ruși s-ar afla în Lugansk

Guvernatorul regiunii ucrainene Lugansk, Serhiy Haidai, a declarat sâmbătă dimineaţa că acolo sunt aproximativ 10.000 de soldaţi ruşi.

Acestea sunt trupele care se află permanent în regiunea Lugansk, care încearcă să atace şi să obţină victorii în orice direcţie pot”, a spus Haidai la televiziunea ucraineană, citată de Reuters.

Ucrainenii spun că au ucis 30.000 de soldați ruși

Forțele armate ale Ucrainei susțin că au ucis peste 30.000 de soldați ruși de la începutul războiului. Armata și guvernul au publicat cifrele pe conturile lor de socializare, după 94 de zile de lupte, potrivit The Guardian, care nu a putut verifica cifrele independent.

De asemenea, ucrainenii susțin că au distrus cel puțin 207 avioane rusești, 180 de elicoptere, peste 1.330 de tancuri, aproximativ 3.300 de APV, 13 bărci militare, 93 de sisteme antiaeriene și 200 de sisteme de lansare multiplă de rachete, precum și mii de alte vehicule și rezervoare de combustibil, drone și sisteme de artilerie.


Sursă text: news.ro / digi24.ro / hotnews.ro

Sursă foto: Twitter @nexta_tv

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233