dobroge.tv

Live

Canalul care leagă lacurile Tăbăcărie și Siutghiol, plin de gunoaie. Constănțenii cer să se ia urgent măsuri: „E o mare bătaie de joc”

27 mai 2022
Publicitate

Lacul Tăbăcărie se transformă încet într-o groapă de gunoi. În canalul care leagă lacurile Tăbăcărie și Siutghiol mustește de ambalaje, PET-uri și resturi alimentare. Constănțenii sunt dezamăgiți de peisajul de care au parte atunci când trec prin zonă și sunt de părere că trebuie luate măsuri urgent.

Mormane de gunoaie menajere, PET-uri, plastie, dar și mâzga formată din plantele care au căzut pe suprafața lacului – asta se găsește în fiecare an pe canalul din parcul Tăbăcărie care leagă ghiolul mare de cel mic.

Lacul Tăbăcărie, un loc care ar trebui să atragă prin frumuseţea sa, oferă deseori o imagine dezolantă. Luciul de apă al acestuia este de foarte multe ori confundat cu un coş de gunoi imens, iar vina este aruncată ba pe oamenii certați cu bunul simț, ba pe autorități.

E o mare bătaie de joc. Și din partea Primăriei și din partea celor care au aici spații, pentru că și ei trebuie să se ocupe. E ca într-o casă. Dacă nu faci curățenie din când în când, se adună”, spune o constănțeancă.

Cred că autoritățile locale ar trebui să ia măsură. Aici mai e cum mai e, dar la pod acolo e mai rău, mai murdar, dacă ați observat”, spune un constănțean.

Localnicii care ies la plimbare sunt dezamăgiți de peisajul dezolant pe care îl văd an de an. Puțini sunt cei care se încumetă să meargă pe lângă mal din cauza mirosului neplăcut. Doar pescarii sunt cei care stau în zonă.

Urât de tot. S-ar putea curăța, nu știu de ce nu se iau măsuri”, spune un constănțean.

N-arată frumos, dar ce să-i facem”, spune o constănțeancă.

Oamenii se gândesc și la turiștii care vor veni în scurt timp. Această imagine nu face cinste orașului, spun ei revoltați.

„Păi asta vorbeam cu doamna. Ar trebui o barcă să vină să ia toate gunoaiele astea. Ce arătăm noi turiștilor?”, spune o constănțeancă.

Vă dați seama ce este aici? Vine acum sezonul de vară și suntem într-o stațiune”, spune un constănțean.

Contactați de echipa Dobrogea TV, reprezentanții municipalității au afirmat că s-au făcut deja acțiuni de igienizare, iar de la începutul anului și până la 30 aprilie au fost strânse aproximativ 2.800 de tone de deșeuri, atât în Mamaia, cât și în Satul de Vacanță. Din păcate, această curățenie se pare că nu a ținut mult, având în vedere că la distanță de numai o lună de zile, lacul arată iar deplorabil.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233