dobroge.tv

Live

Astăzi este ultima zi de autorecenzare. Amenzi de până la 3.000 de lei pentru informaţii incorecte sau dacă se refuză vizita recenzorului

27 mai 2022
Publicitate

Mai sunt câteva ore până când platforma de autorecenzare se va închide. Românii au avut două luni și jumătate la dispoziție pentru a completa formularele singuri sau cu ajutor la centrele puse la dispoziție. În perioada următoare, cei care nu au făcut-o vor trebuie să primească în casă recenzorul pentru a oferi informații despre membri familiei și locuință. În caz contrar, aceștia riscă amenzi de până la 3.000 lei.

Site temporar închis. Din motive tehnice, aplicația este indisponibilă momentan. Vă rugăm să reveniți” – este mesajul pe care l-au primit unii constănţeni joi noapte, atunci când au încercat să se autorecenzeze. Platforma a căzut din cauza numărului mare de accesări.

Perioada de autorecenzare a început pe 14 martie și se încheie astăzi, 27 mai la miezul nopții, după ce a fost prelungită cu două săptămâni.

Dacă cei mai mulți dintre constănțeni s-au autorecenzat în primele zile, alții nu au reușit nici măcar în ultima. Activitatea de autorecenzarea nu a fost obligatorie, însă a fost una dintre cele două metode, alături de recenzarea prin interviu față în față, prin care se poate îndeplini obligația cetățenilor de a răspunde la recensământ. În schimb, refuzul de a oferi informații sau furnizarea de date incomplete sau eronate în cadrul procesului de recenzare constituie contravenții care pot fi sancționate cu amendă între 1.000 și 3.000 lei.

Am fost cu soția și împreună am reușit”, spune un constănțean.

Uite că nu m-am dus. Am avut niște probleme”, spune o constănțeancă/

Cât despre întrebări, părerile sunt împărțite.

Nu mi s-au părut așa grele, cam multe detalii la recensământul pentru persoane, dar și la casă, dar eu știu ce vor să facă”, spune o constănțeancă.

Accesibile, nu greu de înțeles”, spune un constănțean.

Cei mai mulți dintre pensionari au apelat la rude pentru a-i ajuta să răspundă la întrebări, alții au mers la centrele puse la dispoziție pentru a beneficia de autorecenzare asistată.

Chiar foarte frumos a fost că foarte puțină lume, fetele foarte amabile, foarte drăguțe așa că am scăpat”, spune o constănțeancă.

La nivel de județ au fost completate aproximativ 350.000 de chestionare, 70% în mediul urban și 30% în rural.

Autorecenzarea se încheie la noapte la ora 24, vor fi trei zile de pauză, până pe 31 (n.red - 31 mai), după care din 31 mai până pe 17 iulie, vor intra recenzorii în teren”, a declarat Monica Eliana Constantin, director Direcția Județeană de Statistică Constanța.

Potrivit reprezentanților Direcției Județene de Statistică, mai este nevoie de recenzori pentru Constanța și Năvodari. În ceea ce privește mediul rural, acesta este acoperit. Persoanele care doresc să se alăture recenzorilor se pot înscrie în continuare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233