dobroge.tv

Live

Constănțenii care vor să obțină permisul vor scoate mai mulți bani din buzunar. Instructor auto: „Am fost nevoiți să scumpim pentru că și prețurile au crescut”

26 mai 2022
Publicitate

Vești proaste pentru viitorii șoferi. Prețul școlii auto este mai mare.Valul de scumpiri din ultimele luni care a venit odată cu începerea conflictului din Ucraina se resimte și în taxele pentru cursurile auto. Viitorii deținători de permis trebuie să scoată din buzunar cu 500-600 de lei mai mult față de anul trecut. Școala ajunge acum în jur de 2.300 de lei.

Dacă aveți în plan să vă luați permisul de conducere în viitorul apropiat, atunci trebuie să știți dinainte și care sunt cheltuielile de școlarizare auto. În ultimii ani, tarifele au crescut constant, însă diferențele sunt făcute și de condițiile oferite de fiecare școală de șoferi în parte. Totuși, principala cauză a scumpirilor este legată de majorarea tarifelor la carburanți, care au crescut în ultimele luni cu aproximativ 25%.

Mi se par destul de scumpe, dar s-a mai scumpit și prețul motorinei, dar totuși scump”, spune un tânăr.

Am fost nevoiți să scumpim pentru că și prețurile au crescut. Asigurările sunt foarte mari, combustibilul vedeți că e aproape 9 lei motorina, chiriile. Toate s-au scumpit și am fost nevoiți să ridicăm și noi prețul”, a declarat Constantin Toma, instructor auto.

Dacă anul trecut școala de șoferi costa la Constanța în jur de 1.700-1.800 de lei, acum tarifele de școlarizare au urcat până la 2.200-2.300 de lei. Și tocmai pentru că efortul financiar este unul ridicat, majoritatea școlilor de şoferi le permit cursanților ca plata să se efectueze şi în rate.

Ținând cont că am plătit-o în trei rate..”, spune o constănțeancă.

Majorarea tarifelor se reflectă și în numărul candidaților la permisul de conducere. Instructorii spun că au remarcat în ultima perioadă o ușoară scădere a numărului de cursanți.

Puțin pot spune că a scăzut numărul de elevi la școala de șoferi pe acest trend al creșterii prețului la produsele generale care țin de școala de șoferi. Iar în aceste condiții și elevii suportă din buzunarul propriu această scumpire”, a declarat George Pryemsky, instructor auto.

Un alt motiv care îi obligă pe cursanți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru obținerea permisului este perioada de așteptare dintre proba teoretică și cea practică. Aceasta este, în unele cazuri, și de câteva luni. Timp în care cursanții își pierd din abilități și sunt nevoiți să-și ia ore suplimentare de conducere. O astfel de ședință extra costă aproximativ 100 lei, iar pentru a-şi intra din nou în mână, cursanţii au nevoie, în medie, de trei astfel de întâlniri cu instructorul auto.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233