dobroge.tv

Live

80 de salvamari vor acoperi sudul litoralului. Apel către turiști: „Este prea importantă viața dumneavoastră pentru a o pierde în Marea Neagră”

26 mai 2022
Publicitate

Pregătiri se fac și în stațiunile din Sudul litoralului. În acestea, 80 de salvamari îi vor supraveghea de pe mal pe turiști și vor interveni în situațiile în care vor avea nevoie de ajutor. Indiferent de problemele cu care salvatorii se confruntă, recomandările lor pentru oameni veniți în vacanță rămân aceleași: să fie precauți și conștienți de pericolul.

An de an tot mai mulți turiști își pun viață în pericol atunci când ignoră recomandările salvamarilor și se aventurează în apă. Din această cauză, nu de puține ori salvatorii sunt nevoiți să depună eforturi mari pentru a-i proteja sau chiar pentru a-i scoate din valuri. În această vară, în stațiunile din sudul litoralului, 80 salvatorii vor supraveghea de pe mal pentru siguranța turiștilor.

„În acest moment am suficienți salvamari ca să ocupăm toate posturile arondate nouă. Acum am achiziționat echipament inclusiv pentru anul viitor. Noi suntem foarte bine”, a declarat Vasile Borteș, șef salvamari Eforie Sud - Olimp.

Chiar dacă la această oră numărul de salvamari pare unul suficient pentru stațiunile din sudul litoralului, reprezentanții salvamarilor admit că și-ar dori mai mult personal. Din păcate, această meserie atrage din ce în ce mai puțini tineri.

Nu sunt oameni. Din păcate, nu mai găsim oameni dispuși să lucreze în serviciul public de salvamari. Nu găsim. Am ajuns să aduc din țară. Am ajuns să aduc din zona Sibiului, din Moldova am niște promisiuni acum”, a mai declarat Vasile Borteș, șef salvamari Eforie Sud - Olimp.

Salvamarii fac apel către turiștii care vor veni în vacanță pe litoralul românesc să înoate doar până la balizele de semnalizare din mare și să fie întotdeauna conștienți de pericol la care se expun, mai ales atunci când este arborat steagul roșu.

Nu mai folosiți mijloacele plutitoare. Acelea sunt numai pentru piscine. Gen colac de salvare, saltele pneumatice și fluturași care se pun pe brațe. Din cauza acestor obiecte plutitoare se îneacă cu zecile pe litoral. Este prea importantă viața dumneavoastră pentru a o pierde în Marea Neagră”, a mai declarat Vasile Borteș, șef salvamari Eforie Sud - Olimp.

Salvamarii încearcă să îi țină departe de apă pe turiștii sau constănțenii care nu țin seama de această recomandare și îi îndeamnă să fie precauți.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233