dobroge.tv

Live

CONSTANŢA şi alte judeţe, sub cod galben de furtuni, ploi, şi grindină - cantităţile de apă vor depăşi izolat 30 l/mp. Dezastru din cauza vijeliilor în vestul ţării

26 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă pentru mai multe judeţe, printre care şi Constanţa.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 26 mai, ora 13 - 26 mai, ora 20,l în Dobrogea și în Muntenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55...75 km/h), averse torențiale şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp.

Ieri seară, a fost cod portocaliu de ploi în Timișoara și în mai multe zone din județul Timiş. A plouat cu grindină de dimensiuni medii si mari, iar vantul a suflat cu până la 80 de km pe oră. Zeci de copaci au fost doborâți pe carosabil de vijelie, iar multe străzi au fost inundate. Mai multe localitați au rămasfără curent electric.

La Timisoara şi Lugoj, mai multe acoperişuri a fost smulse de pe blocuri şi case. Acoperișul unui bloc luat de vânt a zburat peste o parcare plină de mașini, în Timişoara. Din primele informații un autoturism a fost avariat, iar locuințele din acest bloc de la etajele 4 şi 3 au fost inundate.

Cei care locuiesc la ultimul etaj al blocului au fost nevoiti sa-si puna galeti si oale prin apartament pentru a aduna apa ce cadea necontenit din tavanul ce nu mai era protejat de acoperis, potrivit opiniatimişoarei.ro. Mai multe strazi din Timisoara, dar si parcari au fost inundate.

Grindina a afectat şi alte judeţe. În Satu Mare, piatra a început să cadă din senin, încă din timpul zilei. Coduri portocalii de vreme severă au fost instituite şi în Arad şi Caraş-Severin. În Timişoara şi Sighet, oamenii au fost avertizaţi prin Ro-Alert să se pună la adăpost. De altfel, toată regiunea de nord-vest a ţării a fost sub cod galben de ploi, potrivi observatornews.ro. 

 Sursă foto: Severe Weather Alert România, observatornews.ro, opiniatimisoarei.ro, tion.ro

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233