dobroge.tv

Live

A 89-a zi de război, în Ucraina. Rusia este dispusă să reia negocierile de pace cu Ucraina, Zelenski anunţă un control vamal ''revoluţionar'' cu Polonia

A 89-a zi de război, în Ucraina. Rusia este dispusă să reia negocierile de pace cu Ucraina, Zelenski anunţă un control vamal ''revoluţionar'' cu Polonia
23 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Războiul din Ucraina continuă pentru a 89-a zi. Forțele ruse își continuă atacurile în Donbas, în special asupra Severodonețk, în timp ce negociatorul şef al ruşilor, Vladimir Medinski, susţine că Rusia este dispusă să reia negocierile de pace cu Ucraina. De cealaltă parte, Ucraina spune încă o dată că nu va conveni un armistițiu cu Rusia care să implice cedarea de teritorii.

“Rusia nu a refuzat niciodată discuţiile”, a afirmat Medinski la televiziunea din Belarus. “Noi suntem gata să continuăm dialogul. Îngheţarea discuţiilor a fost total iniţiativa Ucrainei”, a adăugat el, precizând: “Mingea este la ei”.

Potrivit agenţiei ONU pentru Refugiaţi, războiul a contribuit la creșterea numărului de persoane strămutate forțat în întreaga lume la peste 100 de milioane pentru prima dată. Agenția a menționat că războiul a strămutat opt ​​milioane în Ucraina, iar peste șase milioane de oameni au părăsit țara. Cifra ar trebui să fie „un semnal de alarmă” pentru ca aceste conflicte distructive să fie încheiate și prevenite, potrivit agenției ONU, citată de digi24.ro.

Ucraina şi Polonia au convenit asupra unui control vamal comun pentru a uşura circulaţia persoanelor şi a mărfurilor

Ucraina şi Polonia au convenit duminică să instituie control vamal comun la frontiera dintre cele două ţări, precum şi o companie feroviară comună, cu scopul de a facilita circulaţia persoanelor şi a creşte potenţialul de export al Ucrainei, relatează Reuters, citat de news.ro.

”Graniţa dintre Polonia şi Ucraina ar trebui să unească, nu să divizeze”, a declarat preşedintele polonez, Andrzej Duda, în faţa parlamentarilor ucraineni, devenind, astfel, primul lider străin care a ţinut un discurs în persoană în faţa Parlamentului ucrainean de la invazia Rusiei din 24 februarie.

Zelenski a numit decizia de a institui control vamal comun la frontieră drept o mişcare ”revoluţionară”.”Este şi începutul integrării noastre în spaţiul vamal comun al Uniunii Europene”, a precizat el.

Războiul din Ucraina, unul dintre cei mai mari exportatori mondiali de grâu şi porumb, a dus la creşterea preţurilor globale.

Aproape 25 de milioane de tone de cereale sunt blocate în Ucraina din cauza provocărilor problemelor legate de infrastructură. Ucraina îşi exportă majoritatea mărfurilor prin porturi maritime, dar de la invazia Rusiei a fost forţată să exporte produsele pe cale feroviară sau prin porturile mici de pe Dunăre, mai scrie sursa citată.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233