dobroge.tv

Live

RĂZBOI UCRAINA. Rusia ar deţine controlul asupra Azovstal. Zelenski vrea ca fondurile ruseşti să fie confiscate şi folosite drept compensaţii pentru cei afectaţi de război

RĂZBOI UCRAINA. Rusia ar deţine controlul asupra Azovstal. Zelenski vrea ca fondurile ruseşti să fie confiscate şi folosite drept compensaţii pentru cei afectaţi de război
21 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Rusia a susţinut, vineri, că trupele sale au "eliberat complet" oţelăria Azovstal din Mariupol, ultima zonă a rezistenţei ucrainene în oraşul din sud, în rest ocupat de ruşi, relatează CCN, citat de news.ro.

Ucraina nu a confirmat deocamdată afirmaţiile Rusiei, dar, dacă se confirmă, căderea oţelăriei Azvostal înseamnă că forţele rusei deţin complet controlul la Mariupol, deschizând drumul pentru a stabili un coridor terestru între Rusia şi teritoriul anexat din Crimeea. Victoria simbolică ar asigura, de asemenea, un port cheie la Marea Azov pentru Rusia şi ar trimite trupele ruse să lupte în regiunea Donbas.

Evacuarea civilor din Azovstal a început în 1 mai. În 16 mai, Armata ucraineană a anunţat că forţele sale şi-au încheiat "misiunea de luptă" la oţelărie, sute de soldaţi fiind evacuaţi de la combinat.

Sute de soldaţi ucraineni evacuaţi de la combinat au fost duşi într-un centru de detenţie pre-proces, în timp ce aceia grav răniţi primeau tratament medical, potrivit Ministerului Apărării din Rusia.

Ucraina a afirmat că aşteaptă un schimb de prizonieri pentru soldaţii răniţi grav.

Zelenski vrea ca toți care au suferit din cauza Rusiei să poată primi compensații

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj video, vineri noapte, în care a îndemnat statele partenere să semneze un acord şi să creeze un mecanism prin care bunurile şi fondurile ruseşti aflate sub jurisdicţia lor să poată fi confiscate pentru a fi folosite la oferirea de compensaţii celor afectaţi de război, potrivit news.ro. Zelenski a afirmat că Rusia va simți astfel adevărata greutate a fiecărei rachete trase asupra Ucrainei.

"Prin urmare, invităm țările partenere să semneze un acord multilateral și să creeze un mecanism prin care toți cei care au suferit din cauza acțiunilor Rusiei să poată primi compensații pentru toate pierderile.

În urma unui astfel de acord, fondurile şi proprietăţile ruseşti aflate sub jurisdicţia ţărilor partenere trebuie reţinute sau îngheţate şi apoi confiscate şi direcţionate către un fond creat special din care toate victimele agresiunii Rusiei să poată primi compensaţii adecvate. Asta ar fi corect. Şi Rusia ar simţi adevărata greutate a fiecărei rachete, a fiecărei bombe, a fiecărui proiectil pe care l-a tras spre noi",a punctat preşedintele Ucrainei.

În finalul mesajului, Zelenski a amintit că s-au împlinit trei ani de când a devenit preşedintele Ucrainei.

"Vă mulţumesc pentru încredere. Sunt mândru să fiu preşedintele. Vă iubesc! Nu vă voi dezamăgi!", a încheiat el.

Sursă foto: bbc.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233