dobroge.tv

Live

Pistă de biciclete de la Constanța până în Franța

20 mai 2022
Publicitate

Delta Dunării și municipiul Constanța ar putea fi legate în viitorul apropiat de estuarul francez din Saint-Nazaire prin intermediul unei piste de cicloturism. „EuroVelo 6” este proiectul prin care se dorește construirea a peste trei mii de kilometri de asfalt pentru biciclete, care ar pune astfel judeţul Constanţa pe harta zonelor de interes ale Europei.

Este vorba despre construirea unui traseu de cicloturism. Și când mă refer la cicloturism mă refer la acel turism pe bicicletă care se practică din ce în ce mai mult în Europa și care începe să prindă contur și la noi. Noi ne-am asumat ca și țară în PNRR că vom construi 3.000 de kilometri de pistă ciclabilă și la Uniunii Europene sau la nivelul Europei s-a creionat acest traseu EuroVelo6 care face legătura dintre Atlantic și Marea Neagră.

În Constanța, concret, se va intra pe la Ostrov, se merge pe partea dreaptă a Dunării până la Gârliciu, traseul va continua în județul Tulcea până la Sulina, de la Sulina va coborî spre sud, spre municipiul Constanța, pe la Mihai Viteazu.

Consiliile Județene vom veni în sprijinul Ministerului Dezvoltării cu identificarea terenurilor, de exemplu și cu tot ce mai este nevoie pentru ca acest studiu de fezabilitate să se realizeze în bune condiții”, a declarat Petre Enciu, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233