dobroge.tv

Live

Elevii Colegiului Pedagogic „Constantin Bratescu” din Constanța au participat la proiectul „A Change is Gonna Come2”

Elevii Colegiului Pedagogic „Constantin Bratescu” din Constanța au participat la proiectul „A Change is Gonna Come2”
14 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Drepturile omului sunt fundamentul unei societăți democratice. De multe ori considerăm ca fiind de la sine înțeles, dar în lumea de zi cu zi vedem că multe drepturi ale omului nu sunt respectate în unele țări.

Proiectul eTwinning „A Change Is Gonna Come II” derulat în perioada 2021-2022, a avut ca scop explorarea drepturilor omului, a stereotipurilor, rolului mass- media, combaterea știrilor false. Elevii au fost provocați să pună întrebări și să gândească critic la aceste subiecte. Elevii au lucrat în colaborare în echipe internaționale mixte pentru a îndeplini sarcinile de lucru propuse. Ei au explorat aceste teme și au împărtășit experiențe, ideile și emoții cu colegii lor. 

Proiectul de parteneriat s-a desfășurat în limba engleză după un calendar bine întocmit de către toți partenerii proiectului din Olanda, Grecia, Irlanda, Austria, Croația, Polonia. În fiecare lună elevii și profesorii au gândit câte o activitate folosind surse de documentare din biblioteca publică sau cea digitală, din fiecare țară. 

S-au realizat prezentări în Twinspace-ul proiectului sau pe site-urile instituțiilor partenere. La fiecare activitate s-au utilizat instrumente web, dar și modatăți de evaluare precum Tricider, Mentimeter și altele. Pentru prezentări au folosit prezentări video, podcast, prezentări PPT, Jambord. 

Elevele Colegiului Național Pedagogic Constantin Bratescu, Bianca Ifrim, Maria Peicu au fost jurnalistele care împreună cu alți colegi internaționali au redactat un articol despre povestea de viață a Arizzei Nocum și a asociației „Kris for Peace”. Întregul proiect a fost prezentat în cadrul Colegiului, al școlilor partenere și reprezintă un model pentru implicarea tinerilor privind promovarea mesajului de respect față de valorile altor popoare, al implicării societății civile în apărarea valorilor democratice șia demnității umane.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233