dobroge.tv

Live

Sorin Oprescu, condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare. Fostul primar al Capitalei a fost dat în urmărire generală

Sorin Oprescu, condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare. Fostul primar al Capitalei a fost dat în urmărire generală
13 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare pentru corupție de către Curtea de Apel București, scrie Digi 24.

El era acuzat de trei infracțiuni: luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu.

Obiectul flagrantului din 2015 a fost suma de 25.000 de euro, primită de Sorin Oprescu din partea unui fost director de la Administrația Cimitirelor.

La percheziții desfășurate atunci la locuința lui, pe lângă cei 25.000 de euro, au mai fost găsite sume de bani pe care fostul primar nu le-a putut justifica în fața anchetatorilor.

Condamnarea este dublă față de cea primită de Oprescu în 2019.

Alte condamnări pronunţate în dosar sunt: Popa Bogdan-Cornel (fost şef al Administraţiei Cimitirelor) - 11 ani şi 6 luni închisoare

Stanca Cristian (fost şofer al lui sorin Oprescu) - 7 ani şi 2 luni închisoare, Constantinescu Mircea-Octavian (director economic în Primăria Capitalei) - 6 ani şi 10 luni închisoare, Petroi-Avasiloae Ruxandra-Mihaela (fost director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti - 2 ani şi 10 luni închisoare cu suspendare, Şupeală Florin (fost director în cadrul Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti) - 7 ani închisoare, Albu Romeo - 6 ani închisoare, Niţă Ion - 7 ani şi 10 luni închisoare, Bengalici Claudiu - 6 ani şi 6 luni închisoare.

Sorin Oprescu, dat în urmărire generală 

Polițiștii l-au căutat pe Sorin Oprescu la adresa din domiciliu pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii însă acesta nu a fost găsit. Conform unor surse citate de G4Media și de televiziunea Digi24, Sorin Oprescu a plecat din țară în 25 aprilie. Fostul primar al Capitalei nu avea nicio restricție de circulație și a putut părăsi țara.

Numele acestuia a fost publicat de Poliția Română pe site-ul instituției la categoria persoanelor urmărite.


Sursă foto: Poliția Română

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233