dobroge.tv

Live

În prag de vacanță, elevilor li se pregătește o nouă testare

În prag de vacanță, elevilor li se pregătește o nouă testare
13 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Ministerul Educației vrea să introducă până la sfârșitul anului o testare-pilot la limba română și matematică pentru toți elevii, mai puțin cei din clasele a VIII-a și a XII-a. Ordinul de ministru a fost deja trimis pentru consultare partenerilor de dialog social:: părinți, elevi, sindicate, potrivit surselor Edupedu.ro. Ordinul emis de ministrul Educației introduce organizarea evaluării standardizate la finalul anului școlar 2021 – 2022, cu scopul de a stabili nivelul de competențe al elevilor, la finalul anului școlar.

Evaluarea ar urma să se țină în perioada 30 mai-10 iunie, în condițiile în care ziua de 1 Iunie este liberă iar ultima zi de școală va fi chiar 10 iunie. Chiar și așa. organizarea evaluării pilot se pare că a intrat în linie dreaptă. Testarea se va face în câte 7 unități de învățământ din fiecare județ.

Nu vor genera nici note, nici clasificări, nici ierarhizări, ci se vor constitui în instrumente extrem de importante pentru a vedea într-o manieră profesionistă, la nivel global, dar şi la nivel individual, unde există puncte tari, unde există puncte ce trebuie remediate, ce trebuie susţinute, unde există puncte slabe ce trebuie să facă obiectul unor acţiuni remediale”, a declarat ministrul educaţiei.

Testele pentru ciclul primar ar putea să aibă o durată cuprinsă între 15 şi 30 de minute, iar cele pentru gimnaziu şi liceu - 60 de minute. Potrivit unui raport național publicat joi de platforma BRIO (Platforma Digitală pentru Îmbunătăţirea Performanţelor Şcolare), 42 la sută dintre elevi sunt analfabeți funcțional.

Să nu ne imaginăm că sunt nişte baterii de teste extrem de complicate, care să streseze elevii. (...) Este o modalitate de a vedea unde suntem”, a completat Sorin Cîmpeanu.

Raportul realizat în urma acestor evaluări va putea fi utilizat de profesioniştii din educaţie, de către profesori şi părinţi.

Redactarea testelor se va face de către o companie privată, o platformă ed-tech de măsurare a performanței educaționale, fără licitație publică. 42 la sută dintre elevi sunt analfabeți funcțional, potrivit unui raport național publicat joi de platforma BRIO (Platforma Digitală pentru Îmbunătăţirea Performanţelor Şcolare).

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233