dobroge.tv

Live

Vizită regală la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța. ''Este o oportunitate pentru mine să discutăm despre un capitol din istoria noastră care nu e prea discutat în școli''

10 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Vizită regală la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Nepotul Majestăţii Sale, Regele Mihai, a fost astăzi prezent la unitatea de învățământ în cadrul proiectului „Istoria Regalităţii în școli”. Acesta le-a povestit elevilor dar și profesorilor despre ce înseamnă regalitatea. „Este o oportunitate pentru mine să discutăm, despre un capitol din istoria noastră care nu e prea discutat în școli”, a spus acesta.

Nepotul regelui Mihai a fost întâmpinat de elevii Colegiul Național ,,Mircea cel Bătrân” din Constanța cu pâine și sare. Îmbrăcați în costum național și vizibil emoționați, elevii i-au adresat întrebări și au dori să afle cât mai multe despre semnificația monarhiei în zilele noastre.

„Mă bucur foarte mult să fiu aici, în mijlocul vostru. Acum este o oportunitate pentru mine și pentru voi să discutăm într-un mediu mai relaxat despre istoria noastră, despre România modernă și despre un capitol din istorie care nu este atât de mult discutat”, a spus Nicolae, nepotul M.S. Mihai I.

Elevii colegiului, ca și alți tineri de vârsta lor, au fost foarte curioși să întâlnească o persoană din anturajul monarhic.

„Inedită. Nu de multe ori în viață ai ocazia să întâlnești familia regală sau un membru al familiei regale. Ne-am simțit onorați. Oarecum ne așteptam să fie mai rigid prințul Nicolae, dar a fost destul de prietenos, chiar a glumit cu noi, am apucat să vorbim și ne-a împărtășit din experiențele personale din familia regală”, a spus Dima Nancu, elev.

„Experiența de astăzi pentru mine a fost o experiență de neuitat pentru simplul fapt că pe mine mereu m-a fascinat istoria, de când am fost mic, de când eram în clasa a V-a și am cunoscut istoria Antichității noastre, cum a evoluat societatea noastră de la cele mai vechi timpuri până astăzi”, a spus Bogdan Teodorescu, elev.

Fostul principe le-a vorbit celor prezenți despre importanța monarhiei în dezvoltarea României, dar a și împărtășit din amintirile pe care le are cu bunicul său.

„Sunt și detalii utile educației copiilor. De exemplu, rigorile în care evoluează un membru al familiei monarhice, cât se poate expune public, la ce este constrâns să renunțe, cum trebuie să se autocenzureze, politețea afișată și așa mai departe”, a declarat prof. Vasile Nicoară, director Colegiul Național ,,Mircea cel Bătrân” Constanţa.

Data de 10 Mai reprezintă pentru România Ziua Regelui. La această dată, în 1866, prințul Carol I al României ajungea în București și era încoronat. În perioada 1866-1916 și 1918-1947, pe aceeași dată a fost sărbătorită Ziua Națională a României.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233