dobroge.tv

Live

În ziua paradei militare din Rusia, Forţele pentru Operaţii Speciale din NATO au desfăşurat un exerciţiu militar de amploare în Marea Neagră

09 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

O navă suspectă a fost văzută în timp ce patrula în zona platformelor de gaze și petrol ale României. Se pare că aceasta efectua patrule pentru a întrerupe liniile de comunicații și aprovizionare între platformă și terminalul petrolier sau pentru a bloca intrarea în Portul Mangalia. De asemenea, la bord au fost observate mai multe persoane îmbrăcate în uniforme și care aveau arme de calibru ușor. Totul a făcut parte dintr-un scenariu din cadrul unui exercițiu militar care a avut loc astăzi pe Marea Neagră. Scafandrii de lupta din Operațiunile Speciale s-au antrenta cu colegii lor americani din trupele Navy Seal.

Vaporul care a fost capturat de militarii de la Operaţiuni Speciale s-a aflat în largul mării la câţiva kilometri de Constanța. Un elicopter de luptă trimis de la Kogălniceanu a furnizat imagini grupului tactic de scafandri iar infiltrarea la bordul navei s-a făcut pe două coridoare de acţiune: primul atac pe mare, iar al doilea din aer.

Mai multe şalupe de mare viteză, cu șase grupe de scafandri de asalt, s-au apropiat de nava care avea motoarele la maximum. Soldaţii s-au urcat pe punte şi au securizat zona de desant, iar mai apoi s-au împrăştiat pe toate punţile vaporului.

„Cele mai mari riscuri sunt pe partea de inserție pe de-o parte deoarece implică foarte multe riscuri pe care încercăm să le minimizăm. Odată, militarii ajunși la bordul navei riscă să fie împușcați”, a spus un soldat de la Operațiuni Speciale.

Trupele Speciale au neutralizat soldaţii inamici ce le-au ieşit în cale şi-au securizat zona din faţă a navei - puntea de comandă.

„Odată ce trupele aflate pe RIB-uri au reușit să urce la bordul navei și să preia bridge-ul și engine-room am primit verde pentru trupele aflate la bordul elicopterului să ne lansăm”, a adăugat un soldat de la Operațiuni Speciale.

A doua grupă de asalt adusă de elicopter, a cercetat nava cap-coadă şi-a identificat toţi teroriştii. Elicopterul venit la punct fix deasupra navei a întampinat vânt în rafale, iar asta putea anula coborârea pe frânghie.

„Există și anumite linii în momentul în care acțiunea trece de acel moment, nu se mai poate anula acea misiune”, a precizat un soldat de la Operațiuni Speciale.

Vaporul capturat de militari a fost oprit în mare liberă şi apoi inspectat până la ultimul etaj. În maximul o oră, acţiunea a fost finalizată, deşi au fost momente când planul se putea da peste cap. Totul a făcut parte dintr-un scenariu.

„Exercițiul a constat în preluarea acestei nave care a fost ocupată de către câțiva insurgenți, făcându-se o inserție atât pe cale aeriană, cât și pe cale maritimă. Practic trupele care au sosit la bordul navei, trupele proprii, trebuiau să preia nava în totalitate, să o caute de ostatici, să o caute de insurgenți, că o caute de armament și în eventualitate să o întoarcă înapoi în port”, a spus un soldat de la Operațiuni Speciale.

„Este parte dintr-un exercițiu mai mare, „Footprint” care este organizat de NATO. Parteneri din SUA, Marea Britanie și România s-au antrenat împreună pe diferite secvențe, pe diferite proceduri pentru a atinge acel nivel de interoperativitate necesar în dezvoltarea unor acțiuni complexe, cum ar fi cea de astăzi”, a precizat un soldat de la Operațiuni Speciale.

Exercițiul „Trojan Footprint 22” este planificat și coordonat de Comandamentul Statelor Unite pentru Operaţii Speciale în Europa și oferă unităților implicate ocazia de a testa şi demonstra tactici, tehnici şi proceduri de tip „multi-domain”. Acesta se desfășoară simultan în mai multe țări precum: Bulgaria, Croația, Germania, Grecia, Polonia, Slovacia, Ungaria și România.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233