dobroge.tv

Live

Continuă lucrările la rețeaua de apă și canalizare din orașul și județul Constanța. Toate conductele vechi sunt înlocuite în această perioadă: ''Avem un program foarte clar pentru oraș''

07 mai 2022
Publicitate

Lucrările la rețeaua de apă și canalizare din orașul și județul Constanța continuă. Toate conductele vechi sunt înlocuite în această perioadă. În acest moment, se lucrează în 78 de localități, iar în alte 13 lucrările au fost finalizate. În municipiu, pentru sistemul de alimentare cu apă și canalizare, au fost deja realizați 47 de km din cei 141 de km propuși. Valoarea totală a celor 11 contracte este de peste 524 de milioane de lei.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a RAJA Constanța, în perioada 2014-2020 a fost structurat în 50 de contracte de lucrări, cinci de servicii și unul de achiziții echipamente. De asemenea, între timp, patru contracte au fost reziliate pentru că firma nu a mai dorit să continue lucrările.

„Sunt 56 de contracte de lucrări dintre care 52 de contracte atribuite cu o valoare de peste 1,6 miliarde de lei, 40 de contracte de execuție, șase contracte de lucrări au fost recepționate, două contracte finalizate, este vorba de unul de servicii și unul de furnizare și patru contracte de lucrări reziliate”, a declarat Aurel Presură, director general RAJA.

La nivelul județului Constanța, pentru sistemul de alimentare cu apă au fost realizați 266 km din cei 725 km propuși iar la sistemul de canalizare menajeră au fost realizați 312 km din cei 577 km propuși. Și în municipiu s-a lucrat intens în această perioadă.

„În Constanța sunt 11 contracte de lucrări, 10 sunt în curs. Progresul fizic în Constanța, la sistemul de alimentare cu apă este de 30,4%, adică am înlocuit 28 de km din 92 propuși și la canalizare avem 19 km din 49 km, adică 38,8%”, a adăugat Aurel Presură, director general RAJA.

Proiectul prevede investiții în 91 de localități. În acest moment, se lucrează în 78 de localități, iar în alte 13 lucrările au fost finalizate.

„Până la sfârșitul anului ne-am propus să mai facem recepția la încă la 13 contracte. Numai în județul Constanța, vom facem recepția la lucrări în 46 localități, iar în celelalte județe, vorbesc de Ialomița, Dâmbovița, Călărași vom face recepția la lucrări în șapte localități”, a completat Aurel Presură, director general RAJA.

Proiectul a fost semnat în 2018 și avea o valoare de peste 2 miliarde 600 de milioane de lei. În 2021 a fost semnat un act adițional, iar valoarea contractului a ajuns la peste 3 miliarde de lei. În ceea ce privește programul lucrărilor, începând cu luna iunie, acestea se vor sista, cel puțin pe bulevardele mari.

„Avem un program foarte clar pentru oraș. În perioada sezonului estival, începând din iunie, iulie, august, septembrie, deci nu mai lucrăm”, a mai spus Aurel Presură, director general RAJA.

Mai mult, conducerea RAJA a anunțat că își dorește înființarea a 30 de parcuri care să producă energie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233