dobroge.tv

Live

Continuă lucrările la sensul giratoriu de la intrarea în Mamaia. La început, această construcție va fi una provizorie

05 mai 2022
Publicitate

Bară la bară. Așa se mergea în timpul sezonului estival spre stațiunea Mamaia. Acum însă, autoritățile s-au gândit la o soluție care să asigure fluidizarea traficului rutier și creșterea gradului de siguranță a șoferilor. Mai exact, încă de dimineață echipele municipalității au intervenit pentru amenajarea unui nou sens giratoriu la intersecția bulevardului Mamaia cu Aurel Vlaicu.

Cozi kilometrice și nervi întinși la maximum. Asta se vedea cu ochiul liber pe drumul care duce spre stațiunea Mamaia. În fiecare vară, șoferii erau nevoiți să meargă bară la bară până să ajungă la destinație. În special seara, conducătorii auto, făceau, de pildă, de la intrarea în stațiune și până în zona cluburilor chiar și 30 de minute. Același drum, dar în extrasezon, șoferii îl fac în aproximativ 10-12 minute.

Este o aglomerație de nu se poate”, spune un șofer.

Este aglomerație, mai ales că vine sezonul acum e foarte aglomerat”, spune un alt șofer.

E aglomerat aici, se aglomerează în special vara”, spune un șofer.

E aglomerat da, mai ales în sezonul de vară”, spune un alt șofer.

Pentru a mai fluidiza traficul, municipalitatea a venit cu o soluție. În curând traficul rutier la intersecția bulevardului Mamaia cu Aurel Vlaicu va fi resistematizat. Astăzi echipele de muncitori au intervenit în vederea amenajării unui nou sens giratoriu. La început, această construcție va fi una provizorie.

Autoritățile locale au anunțat pe pagina lor de socializare începerea lucrărilor și îi roagă pe toți participanții la trafic să fie atenți.

Zona carosabilă este reconfigurată la intersecția bulevardului Mamaia cu bulevardul Aurel Vlaicu. Noul sistem va asigura fluidizarea traficului rutier și creșterea gradului de siguranță a conducătorilor auto. Proiectul este unul complex și va include resistematizarea intersecției bulevardelor Alexandru Lăpușneanu și Aurel Vlaicu și planul de mobilitate aferent proiectului de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu

Mai exact, la intrarea în stațiunea Mamaia zona carosabilă va fi reconfigurată. Se vor trasa noi benzi de circulație și se va lucra totodată la amenajarea spațiului verde din intersecție. Unii șoferi privesc cu ochi buni această schimbare.

Perfect! E foarte bun. Sensul giratoriu este cea mai bună intersecție. Să sperăm că va fi bine. Numai să se facă”, spune un șofer.

Va fi foarte bine că se eliberează absolut tot. Și venirea și plecarea. E foarte bine”, spune un alt șofer.

Resistematizarea va conține două variante de fluxuri auto: în sezonul estival, cu flux prioritar pe direcția bulevardul Aurel Vlaicu - Năvodari și în extrasezon când se vor aplica regulile de circulație dintr-un sens giratoriu. De asemenea, pe perioada verii, se va deschide și varianta mediană cu prioritate spre stațiunea Mamaia.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233