dobroge.tv

Live

Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de Fier” s-au întors acasă după șase luni de misiune în Polonia

05 mai 2022
Publicitate

S-au întors acasă după șase luni de misiune în Polonia. Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de Fier” au asigurat menţinerea păcii aeriene şi au participat la misiuni împreună cu soldaţi aliaţi ai NATO. Astăzi, militarii au fost aplaudați și li s-au acordat distincții militare în fața rudelor și a familiei.

Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de Fier” a raportat „misiune îndeplinită”.

Am condus un detașament de apărare antiaeriană care a trebuit să se instruiască alături de aliați din țări NATO. Noi am asigurat asigurarea antiaeriană a grupului de luptă”, a declarat maior Adam Moronescu, comandant Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de Fier”.

Militarii au povestit că debutul acestor luni în baza de instruire din Polonia a fost dificil, deoarece se aflau într-o ţară străină, într-un mediu internaţional diferit faţă de cel cu care erau obişnuiţi acasă. Au trecut, însă, peste toate obstacolele şi şi-au dus la capăt misiunea.

Aceasta a fost prima mea misiune. Din punctul meu de vedere am avut doar de învățat. A fost și greu, dar a fost foarte frumos”, a declarat Andreea Dănilă, ofițer.

Şase luni departe de familie sunt dificile, iar dorul de copii, mai ales, îi copleşeşte chiar şi pe cei mai puternici.

Este greu. Este greu pentru noi, dar cred că mai greu este pentru familie pentru că le lipsim și trebuie să se descurce fără noi. E greu, e greu. Nu este ușor. Chiar dacă ei sunt mai mărișori, 10 ani, opt ani, tot greu este să pleci de lângă ei”, a declarat Mihai Gârțu, comandant tun pe sistemul antiaerian „Ghepard”.

Instruirea a reprezentat principala activitate a detaşamentului, aceasta desfăşurându-se zilnic, indiferent de condiţiile meteorologice, atât individual cât şi în cooperare. Pentru că şi-au dedicat timpul, priceperea și curajul, aceștia au fost apreciați de șeful Statului Major al Forțelor Terestre, dar și de autoritățile locale.

Vă mulțumesc pentru că ați reușit încă o dată pentru noi, pentru Forțele Terestre și pentru Armata României să dați dovadă că aveți curajul, profesionalismul și resursele necesare pentru a încheia o misiune de succes”, a declarat general maior Iulian Berdilă, șeful Statului Major al Forțelor Terestre.

Acum, v-ați întors acasă. După o misiune de succes în care ați dovedit că pregătirea militarilor români este la cele mai înalte standarde ale NATO”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

România a ajuns la a zecea rotație a Detașamentului de Apărare Antiaeriană. La finalul ceremoniei, militarii au primit distincții, iar evenimentul de repatriere s-a încheiat cu o defilare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233