dobroge.tv

Live

Silviu Coşa, prefectul Constanţei: Peste 4.000 de refugiaţi ucraineni se află în judeţ

04 mai 2022
Redactia DTV
Publicitate

Peste 4.000 de refugiaţi din Ucraina se află în judeţul Constanţa, iar peste 1.600 dintre ei sunt cazaţi în spaţiile puse la dispoziţie de autorităţi, a anunţat prefectul Silviu Coşa, astăzi, într-o conferinţă de presă.

"În momentul de faţă avem la nivelul judeţului peste 4.000 de refugiaţi care este posibil să rămână pe perioada sezonului estival tot în România şi încercăm să găsim soluţii şi vom găsi cu siguranţă astfel încât ei să poată rămâne într-o zonă de siguranţă şi de securitateş

Numărul oscilează între patru şi cinci mii, undeva în zona 4.200-4.300. Dintre aceştia, o parte sunt cazaţi ca şi turişti, o parte sunt cazaţi la persoane fizice. Undeva între 1.600-1.800 sunt cazaţi în spaţiile puse la dispoziţie în mod gratuit, spaţii aprobate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, spaţii pentru care statul decontează cheltuielile curente de 50 de lei pe zi plus 20 de lei pe zi pentru hrană”, a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Astăzi, va mai avea loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în care se vor aproba alte spaţii pe lângă cele 89 deja existente cu peste 3.000 de locuri de cazare. Avem în plus şi acea rezervă de 400 de locuri în săli de sport şi cămine culturale din Constanţa Năvodari şi Cumpăna astfel încât suntem pregătiţi să facem faţă oricărui aflux de refugiaţi, inclusiv prin legătura pe care Centrul Judeţean pentru Comandă şi Control la intervenţii o păstrează cu organismele similare din celelalte judeţe”, a  transmis prefectul Constanţei.

Întrebat dacă refugiaţii ucraineni cazaţi în hoteluri vor sta acolo şi în timpul sezonului estival, Silviu Coşa a răspuns: "S-a demarat o corespondenţă scrisă cu toţi cei care şi-au oferit spaţiile de cazare astfel încât să ştim care este orizontul lor de aşteptări şi în funcţie de acesta să ne dimensionăm şi noi efortul astfel încât oamenii care au venit în România urmare a conflictului armat din Ucraina să poată trăi în siguranţă aici”.

Sursă foto: Silviu Coşa Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233