dobroge.tv

Live

Constanța, orașul străzilor cu sens unic. Circulația va fi reorganizată pe alte patru drumuri, spre nemulțumirea unor șoferi: „O prostie, pe cuvânt”

03 mai 2022
Publicitate

Constanța se transformă ușor ușor într-un oraș al străzilor cu sens unic. Circulația rutieră va fi reorganizată pe alte patru drumuri din municipiu. Însă, noile modificări nu-i mulțumește pe toți șoferii. Se tem că vor pierde mult timp în trafic, în special la orele de vârf. Ba mai mult, vor fi nevoiți să ocolească mult prea mult pentru a ajunge la destinație. De cealaltă parte, sunt și conducători auto care cred că astfel traficul rutier va fi fluidizat.

Sufocat de mașini, mai ales în sezon estival, traficul din Constanța este o adevărată provocare. Este nevoie de mulți nervi, răbdare și pricepere pentru a străbate orașul, cu autoturismul, de la un capăt la altul. Iar șoferii au acum o nouă provocare: să se obișnuiască cu alte reguli în trafic. Și asta pentru că, municipalitatea a anunțat că, alte patru străzi își vor schimba regimul de ciruclație.

Se fac din nou schimbări în orașul Constanța. În curând pe strada Petru Vulcan se va institui sens unic. Mai exact, conducătorii auto vor putea circula doar dinspre strada Mircea cel Bătrân spre strada Maramureș.

De asemenea, pe strada Salonic se va institui sens unic dinspre strada Ion Rațiu spre strada Yokohama, pe strada Crișanei se va institui sens unic dinspre strada Maramureș spre strada Mircea cel Bătrân, iar pe strada Războieni se va institui dublu sens pe tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Chiliei. Aceste schimbări au împărțit constănțenii în două tabere. Unii susțin că aceste sensuri unice nu vor face decât să aglomereze și mai mult orașul.

„S-au făcut prea multe sensuri unice și aproape și cu taxiul nu mai știi pe unde să o iei. Ca să merg de aici la Universitate trebuie să ocolesc de trei ori cred distanța asta. E exagerat”, spune o constănțeancă.

O prostie, pe cuvânt. Deci au făcut sensul ăsta, erau două sensuri de circulație, acum îl schimbă. Deci în fiecare zi trebuie să-ți faci alt plan pe unde pleci cu mașina”, spune un constănțean.

Timpul care se pierde în trafic este cea mai mare problemă, susțin o parte dintre conducătorii auto.

Când mai merg cu mașina rareori, se stă mai mult în trafic”, spune un tânăr.

Ocolești tot cartierul. Ca să vii trebuie să ajungi pe Maramureș să te duci pe la biserică, să cobori, pentru ce?”, spune un constănțean.

Se ocolește foarte mult, să știți”, spune un alt constănțean.

Există totuși și constănțeni care sunt de părere că instaurarea unor străzi noi cu sens unic ar reduce din aglomerația creată la orele de vârf.

Eu cred că fluidizează puțin traficul, cred”, spune o constănțeancă.

Reprezentanții municipalității au anunțat pe pagina lor de socializare că prin implementarea acestor măsuri se va asigura fluidizarea traficului rutier.

Noi reguli de circulație se vor aplica în cartierele Faleză Nord, Tomis II și Piața Chiliei, ca rezultat al solicitărilor venite din partea cetățenilor. În contextul noilor reglementări, facem apel către participanții la trafic să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră”, transmite municipalitatea.

Noile reglementări rutiere vor fi instituite începând cu data de 16 Mai.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233