dobroge.tv

Live

Constanța primește o ambulanță de Terapie Intensivă pentru nou născuți. Arafat: „Asistăm la un pas foarte important, pe care de mult încercam să-l atingem”

03 mai 2022
Publicitate

12 ambulanțe de transport nou-născuți în stare critică vor fi distribuite în mai multe județe. Una dintre acestea va ajunge la Constanța. Autospeciala de tip neonatologie este dotată cu toate echipamentele medicale pentru Terapie Intensivă. Valoare totală a acestora este de 10,6 milioane de lei. Potrivit ministrului Afacerilor Interne, în ultimii trei ani, structurile de intervenție au primit 821 de ambulanțe pentru serviciile de urgență și 465 pentru SMURD.

Asistăm la un pas foarte important, pe care de mult încercam să-l atingem, și anume înlocuirea ambulanțelor de transport neonatal pe care, cele noi dintre ele, le avem din 2009 și creșterea capacității prin desemnarea unor noi centre zonale de transport neonatal pentru copiii critici. În 2009, aceste localități au fost suplimentate, achiziționând un număr de ambulanțe de Terapie Intensivă și au intrat Cluj, Constanța, Dolj și Timiș. Astăzi, cele 12 mașini vor merge să înlocuiască mașinile vechi. Anul trecut au fost 1.737 de misiuni de transport al unor nou-născuți aflați în stare critică. În acest an suntem deja la 579 de misiuni de transport neo-natal, din care 472 terestre, 97 cu elicopterul și 10 cu avionul”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU

Vorbim despre 12 autospeciale pentru transport nou-născuți în condiții de Terapie Intensivă, complet echipate, care vor înlocui cele nouă ambulanțe de tip neonatologie existente care au vechime de peste 13 ani. Ambulanțele pe care le vedeți astăzi, aici, sunt destinate intervențiilor de urgență în cazuri critice, pentru o categorie extrem de vulnerabilă, reprezentată de nou-născuți”, a declarat Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.


Sursă foto: Facebook Lucian Bode

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233