Semnal de alarmă pentru autorităţile locale! Constanţa este cel mai ''trist'' oraş din România, tinerii sunt cei mai nemulţumiţi, în oraşul de la malul mării

Consiliul Tineretului din România a prezentat, ieri, de Ziua Tineretului a fost sărbătorită în acest an studiul ‘’Tineri după pandemie: Orașe Fericite”. Acest studiu arată nivelul de fericire al tinerilor din România. Pe o scară de la 1 la 10, media nivelului de fericire a tinerilor din România este de 6,69, arată studiul.
Sondajul a măsurat câteva dintre aspectele esenţiale ale vieţii tinerilor, precum: cât de fericiţi sunt, care este gradul de siguranţă pe care îl resimt în oraşul în care trăiesc şi care sunt lucrurile care pot fi îmbunătăţite.
Studiul "Tineri după pandemie: Oraşe Fericite" a fost realizat pe un eşantion de peste 5.000 de tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 29 de ani, din cele şase capitale ale tineretului din România: Cluj-Napoca, Târgu Jiu, Timişoara, Bacău, Constanţa, Baia Mare şi Iaşi.
În medie, tinerii care au participat cercetare au punctat nivelul de fericire din oraşele lor cu 5,99 (din 10 puncte posibile), apoi gradul de siguranţă resimţit e peste medie (6,63/10), iar pentru proactivitate oraşele au primit un punctaj de 6,25/10.
La capitolul „fericirea tinerilor”, Iaşul este lider. La polul opus se află Constanţa, care a devenit cel mai “trist” oraş, aici se înregistrează cea mai scăzută rată de satisfacţie a tinerilor. Cluj-Napoca este perceput drept cel mai curat şi unit oraş.
Oraşele în care le e cel mai greu tinerilor să îşi închirieze o locuinţă sunt Cluj şi Bucureşti
Posibilitatea achiziţionării propriei locuinţe este un factor important pentru gradul de satisfacţie resimţit de tineri. Astfel, o analiză realizată de Consiliul Tineretului din România relevă faptul că majoritatea tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 34 de ani locuiesc împreună cu părinţii (57,8%, faţă de 49,4% în medie în UE-27, conform Eurostat). Vârsta medie la care aceştia părăsesc locuinţa părintească este de 27,9 ani.
De asemenea, 8,4% dintre tinerii români, cu vârste între 15 şi 29 ani, trăiesc în gospodării care utilizează mai mult de 40% din venit pentru cheltuielile cu locuinţa, 64,7% locuiesc în gospodării supraaglomerate (raportat la 27,5%, media UE), iar 21,9% suferă de lipsa sau precaritatea severă a locuinţei (6,5% media UE).
Analiza de specialitate arată că, din 2015 până în 2020, costul închirierii a crescut cu 10,1%.
O chirie medie pentru o garsonieră în Bucureşti sau Cluj reprezintă 87,3% din salariul minim net, în timp ce chiria pentru un apartament cu două camere 129,66% din salariul minim net, reiese din calculele specialiştilor.
Pe de altă parte, 6 din 10 tineri consideră că oraşele lor s-au adaptat eficient contextului pandemic, iar două din şase persoane ar dori să se implice în viitor în acţiuni de voluntariat pentru a ajuta la dezvoltarea oraşului lor.
Guvernanţa programului „Capitala Tineretului din România” - în cadrul căruia a fost făcută această cercetare - este formată din Consiliul Tineretului din România, Federaţia Tinerilor din Cluj, Grupul PONT şi Banca Comercială Română, precizează Agerpres.
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație
-O-școală-din-Constanța-va-fi-modernizată.-A-fost-semnat-contractul-de-execuție-(1).jpeg)
O unitate de învățământ va fi modernizată. Vergil Chițac a semnat contractul

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore! VEZI care a fost motivul

Ce au descoperit polițiștii de frontieră într-un autocar sosit din Turcia
Noi reguli de circulație devin obligatorii începând de astăzi pe două străzi din cartierul Poarta 6
Scandal în plină stradă, în orașul Ovidiu. A spart poarta unui imobil cu un obiect tăietor
Se va lucra pe Baba Novac. Traficul va fi restricționat total!
Ziua Mondială a Sănătății, marcată pe 7 aprilie. Care este programul la SCJU Constanța
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

