dobroge.tv

Live

Un loc de parcare în Mamaia, aproape cât prețul unei camere: „Cred că ăsta este un motiv pentru care oamenii aleg să meargă în Bulgaria”

02 mai 2022
Publicitate

O zi de parcare costă cât o noapte de cazare în stațiunea Mamaia. Aproximativ 100 lei pe zi trebuie să plătească turiștii care nu mai prind loc liber în parcarea unității de cazare. Acest lucru a stârnit nemulțumiri atât în rânduri operatorilor economici, cât și a celor care se află acum pe litoral. Pe de o parte, hotelierii se plâng că oamenii vor opta pentru concedii în țări în care costurile sunt mai mici, iar de cealaltă parte, vizitatorii dar și constănțenii spun că tariful parcării ar trebui să fie redus.

Reporter: Îmi puteți spune vă rog cât costă trei nopți de cazare în luna iunie pentru o cameră standard?

Recepționer: Pentru o cameră standard se va plăti 350 de lei pe noapte pentru doi adulți cu mic dejun inclus, adică un pachet de trei nopți.

Aproximativ 1.000 lei atât vor trebui să plătească turiștii care ajung la mare în luna iunie, însă la aceasta sumă se adaugă bineînțeles plata parcării. Asta în cazul în care, nu mai au niciun loc liber în parcare hotelului.

Turiștii care vor ajunge pe litoral vor trebui să plătească parcarea astfel: o oră - 2lei, două ore - 6 lei, trei ore - 10 lei, sau toată ziua 96 de lei. Ceea ce înseamnă că dacă aceștia vor sta trei zile la mare, vor scoate din buzunar aproximativ 300 de lei pentru parcare.

Pentru unii turiști parcarea a devenit un lux pe care nu toți și-l vor permite. De pildă, la unele hoteluri din stațiunea Mamaia, pentru această lună, o cameră pe noapte poate costa și 100 de lei. Ceea ce înseamnă că o noapte de cazare costă cât o zi de parcare.

„Prețurile sunt cam exagerate. Mi se pare enorm. Să-mi scot soția și copilul la un suc, nu mă costa masa cât dau pe parcare”, spune un domn.

Dacă mă întrebați pe mine mi se pare foarte scump, dacă întrebați o persoană care câștigă 7.000 euro pe lună, s-ar putea să vă răspundă: nu”, spune o doamnă.

La această sumă se adaugă banii pentru mâncare, dar și pentru distracție. Astfel, turiștii care vin la mare vor trebui să aibă un buget de cel puțin 1.500-2.000 de lei doar pentru trei zile pe litoral, spun cei care au ajuns în aceste zile în stațiunea Mamaia.

Plătesc hotel, taxe, mai plătesc, știu eu, mai plătesc podul și nu mai știu ce. Foarte mult”, spune un șofer.

E cam scump”, spune un tânăr.

Cred că ăsta este un motiv pentru care oamenii aleg mai ușor să meargă în Bulgaria pentru că prețurile sunt foarte mici, comparativ cu ale noastre”, spune o doamnă.

Mai mult, prin lege, hotelierii și proprietarii de pensiuni sunt obligați să asigure parcare pentru turiști, însă aceștia nu dispun de cele mai multe ori de suficiente locuri, iar astfel turiștii ajung să dea bani grei pentru o zi de parcare.

Avem în jur de 50 de locuri de parcare, ele sunt limitate. Fiind limitate sunt turiști care se plâng că știau că noi avem locuri, dar când au ajuns aici n-au mai găsit. Au fost câteva persoane care s-au plâns că nu au unde să parcheze, dar nu am avut ce să facem decât să-i îndrumăm să plătească prin SMS sau altă modalitate valabilă la acel moment”, a declarat Elena Drăghici, manager hotel.

Într-adevăr am avut foarte multe reclamații pentru că turiștii au fost nevoiți să achite locurile de parcare și nu o sumă foarte mică. Mai ales pentru un sejur de cinci nopți, costul era destul de mare. Majoritatea se îndreaptă spre alte țări pentru că costul este mult mai benefic pentru ei”, a declarat Victor Holban, manager hotel.

De la 1 Mai în mai multe puncte cheie din stațiunea Mamaia au fost montate parcometre. Astfel pe lângă plata prin SMS, turiștii dar și constănțenii vor putea achita cash: cu monede, bancnote sau cu cardul prin contactless. Mai mult, cei care aleg să plătească la unul dintre aparatele electronice trebuie să aibă bani ficși, pentru că acestea nu dau rest.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233