dobroge.tv

Live

Liber la distracţie, de 1 Mai. Zeci de mii de turiști sunt aşteptaţi pe litoral. În Mamaia, sunt unități de cazare care nu mai au niciun loc liber

28 aprilie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Peste 25.000 de turişti sunt aşteptaţi de 1 Mai pe litoral. După doi ani de pandemie şi restricţii, anul acesta este primul în care se redă startul distracţiei la mare așa cum era odată. Românii sunt dornici să petreacă acest weekend pe litoral, iar hotelierii s-au pregătit cu oferte care mai de care mai avantajoase. Prețurile încep de la 113 lei pentru o noapte de cazare.

Turismul din România a avut mult de suferit în ultimii doi ani din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Operatorii economici de pe litoral își pun speranța în această vară și se așteaptă la încasări mai mari față de anii anteriori. Joi s-a dat oficial startul sezonului.

„Avem așteptări undeva spre 25.000 de turiști. Nu vă spuneam niciodată 25.000 de turiști, tot timpul mergeam de la 30.000 în sus. Este un ritm al vânzărilor mai slab decât cel al aceleași perioade din 2019, deci nu suntem în acest moment la nivelul anului 2019”, a declarat Corina Martin, președinte de onoare RESTO .

Chiar dacă estimările nu se ridică la nivelul celor de dinainte de pandemie, nu puține sunt hotelurile care nu mai au deloc camere libere pentru weekendul acesta. Cât despre ofertele de pe litoral, ele au fost lansate în urmă cu ceva vreme, tocmai pentru ca turiștii să prindă locuri pentru această perioadă.

„Pentru perioada aceasta, pentru weekendul de 1 Mai avem în ofertă peste 100 de hoteluri deschise, de la 2 la 4 stele, chiar și de 5 stele. Hotelurile au pregătit pachete care pornesc de la 113 lei pe noapte pe cameră pentru 2 adulți”, a spus Ștefan Necula, manager agenție de turism.

În stațiunea Mamaia, la ora actuală, sunt unități de cazare care nu mai au niciun loc liber pentru vacanța de 1 Mai. Mai mult, sunt și hoteluri și pensiuni unde rezervările au fost făcută încă din iarnă.

„Gradul de ocupare la noi este de 100%. Rezervările au fost făcute din timp începând cu luna ianuarie”, a spus Lidia Adam, reprezentant hotel.

Pe lângă ofertele de cazare atractive, operatorii de pe litoral le-au pregătit turiștilor diferite momente de distracție și voie bună, de la festivauri de muzică electronică, la concerte de muzică lăutărească.

„Pentru 29, 30, 1 mai avem o serie de concerte într-un sistem festivalier așa. Vom avea muzică lăutărească, muzica românilor Ionel Tudorache, doamna Mioara de la Virvalău pe 29 și pe 1 este binecunoscutul și iubitul Caliu”, a declarat Stelu Echache, administrator restaurant.

Pentru minivacanța de 1 mai, cele mai populare stațiuni rămân și anul acesta Mamaia, Vama Veche și Costinești.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233