dobroge.tv

Live

INTERVIU DOBROGEA TV

Sfaturi de la dr. Maria Mușat, medic specialist Nutriționist: „Ca să prevenim o indigestie ar trebuie să fie prezente foarte multe fibre în alimentația noastră”

25 aprilie 2022
Publicitate

Sărbătoarea Paştelui este una dintre cele mai mari sărbători, având o semnificaţie nu doar religioasă, ci şi una de reunire a familiilor, în care predomină bucuria, împăcarea şi lumina în suflet. Atmosfera de sărbătoare și celebrarea cu o masă îmbelșugată este un mod de a ne reaminti de lucrurile frumoase și persoanele dragi. Însă, sfatul medicilor pentru perioada următoare este cumpătare, o alimentaţie echilibrată, dar şi multă mişcare. Mai multe informații ne aduce într-un interviu în exclusivitate pentru Dobrogea TV, dr. Maria Mușat, medic specialist Nutriționist.

Alina Mitrache, reporter Dobrogea TV: După un post de șapte săptămâni, iată că a venit și masa de Paște, care ne-a întâmpinat cu o serie de preparate care mai de care mai gustoase. Pentru a nu ave probleme digestive, este bine să ținem cont de sfatul unui medic nutriționist. Așadar, astăzi stăm de vorbă cu doamna doctor Maria Mușat, medic specialist Nutriționist.

Dr. Maria Mușat, medic specialist Nutriționist: Îmi pare bine că mă aflu astăzi aici și sper să vă ajut cu câteva sfaturi.

Alina Mitrache: Cu siguranță. Aș vrea să ne spuneți care sunt greșelile alimentare pe care le fac oamenii imediat după postul Paștelui.

Dr. Maria Mușat: Fiind nerăbdători să mănânce din toate preparatele pe care le-au pregătit pentru această sărbătoare mare, au tentația să mănânce cantități mari, să înghesuie toate acele preparate într-o sigură masă. Lucru care, evident va duce la o indigestie alimentară.

Alina Mitrache: Cum ar trebui să combinăm aceste alimente ca să prevenim indigestia?

Dr. Maria Mușat: Foarte important este să fie prezente foarte multe fibre în alimentația noastră. Și nu mă refer numai la masa de Paște, ci, în general, ca să prevenim o indigestie ar trebuie să fie prezente foarte multe fibre în alimentația noastră, fibre pe care le găsim în legume crude, cum ar fi cele de sezon, ridichii, salată verde, spanac, dar bineînțeles că și în legume preparate, cum ar fi: fasolea verde, varza, broccoli. La ce ne ajută aceste fibre? Ne ajută să eliminăm din grăsimile care pot fi conținute în celelalte preparate cu care asociem aceste alimente, cum ar fi carnea, peștele. De asemenea, fibre putem găsi și în fructe, pe care le putem consuma ca pe o gustare. Un atuu într-o bună digestie ar fi lactatele, kefirul, iaurtul, pentru că ele au un conținut mare de probiotice, care s-au dovedit a fi benefice într-o bună digestie. Încă un lucru important și nu ține neapărat de anumite alimente pe care să le mâncăm, ci mai degrabă o igienă a alimentației, ar fi să respectăm intervale orare pentru mese. Adică nu contează că e sărbătoare, nu ar trebui să mâncăm o singură masă pe zi și să înghesuim acolo toate preparatele, nu. Să ne respectăm micul dejun într-un anumit interval orar pe care obișnuiam să-l avem în mod normal, la fel și prânzul, la fel și cina, ca să evităm această indigestie care poate apărea în această perioadă de sărbătoare.

Interviul integral poate fi urmărit în videoul de mai sus sau AICI.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233