Plajele de pe litoralul românesc, pregătite să-și primească turiștii
Sectoarele de plajă au fost predate operatorilor economici. În acest moment, se caută soluții pentru porțiunile provenite din înnisipare pentru a fi și acestea date în administrare. Mai mult, săptămâna trecută a fost lansat și proiectul privind reducerea eroziunii costiere. Prin acesta, se dorește protecția zonei costiere a litoralului românesc de efectele eroziunii. Concret, vor fi făcute mai multe lucrări de reabilitare și protejare a țărmului.
„Tot ce înseamnă activitate de litoral este strâns legată de plajă. Plajă care ne ajută foarte mult în activitatea pe care o avem, dar ne creează și anumite probleme. Eu zic că este mai mult de imagine și comunicare. În acest sens, ABADL-ul a pregătit plajele. Ele au fost predate. Pe 15 aprilie s-a încheiat calendarul de predare. Urmează și altă măsuri de eficientizare a utilizării a plajelor lărgite. Sunt pregătiți să intervină pentru curățare. Operațiunile care au premers predare, afânare, curățare au fost efectuate. În momentul de față operatorii de plaje ar putea să utilizeze aceste bunuri pentru care plătesc în beneficiul turistului care va veni pe litoral”, a declarat Silviu-Iulian Coșa, prefectul județului Constanța.
„Plajele din Mamaia vor fi exploatate în condiții foarte bune anul acesta. Se lucrează la un act normativ astfel încât se va face un act adițional în care li se va da și partea din față astfel încât ei să-și facă activitatea foarte bine pentru turiști. Poate să ducă șezlongul la apă, beach-bar-ul va rămâne în poziția în care este, iar restul își ei activitatea”, a declarat Hristu Uzun, director ABADL.