dobroge.tv

Live

Uliţa din centrul Constanţei. Felicia Ovanesian ''zice ea'' că prin octombrie se vor realiza promisiunile vândute constănţenilor - administratorul oraşului nu a specificat anul, însă

Uliţa din centrul Constanţei. Felicia Ovanesian ''zice ea'' că prin octombrie se vor realiza promisiunile vândute constănţenilor - administratorul oraşului nu a specificat anul, însă
20 aprilie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Fântâni arteziene, multe spații verzi, trotuare iluminate, piste de biciclete etc. Asta prevede proiectul de modernizare a străzii Ştefan cel Mare din Constanţa. Odată ajunşi acolo, însă, dăm piept cu realitatea. Constănţenii au început să numească zona centrală a oraşului „Mariupol”, oraşul ucrainean devastat de război. Căci aşa arată o stradă din Constanţa încărcată de istorie. Ca după război. Ce au primit constănţenii la 5 luni de la demararea lucrărilor? Noroi, pietre, gropi şi nervi întinşi la maximum. Când vor fi realizate promisiunile vândute constănţenilor de către administratorul oraşului? „Eu zic că cel târziu la 1 octombrie”, a declarat Felicia Ovanesian. E drept că nu a specificat anul.

Promisiuni şi nimic concret. Asta le vinde constănţenilor administratorul oraşului. În timp ce oamenii sunt sătui de gropi şi ocolesc cât pot zona care ar fi trebuit să fie reprezentativă pentru oraşul Constanţa, city managerul Felicia Ovanesian crede, nu este sigură, că la 1 octombrie, strada Ştefan cel Mare va arăta cum promite caietul de sarcini.

Despre afacerile din zonă care stau pe butuci, despre locuitorii sătui de zona de război de lângă casa lor, pentru ei nu există încă explicaţii. Şi dacă se cer explicaţii, imediat iese la iveală atitudinea arogantă a administratorului oraşului. Unui constănţean care a îndrăznit să-i reproşeze despre haosul din oraş, i-a transmis că: „Și dacă îți renovezi baia ai un disconfort major pe durata lucrărilor”. De altfel, Felicia Ovanesian este cunoscută pentru replicile acide şi atitudinea de superioritate pe care o manifestă faţă de constănţeni: De la cuvinte jignitoare la atitudinea de stăpân al Primăriei Constanţa. Cum îşi sabotează Felicia Ovanesian echipa din care face parte

Şi pe principiul „dacă aţi răbdat vreo 6 luni, mai puteţi încă pe atât”, responsabilul de proiect zice că undeva prin octombrie, lucrările ar urma să fie terminate. Nu ştim dacă acest răspuns a fost dat după ce Felicia Ovanesian a mers să verifice chiar ea situaţia din teren sau după ce i-a apostrofat pe cei care se ocupă de lucrări. Dar dacă a fost, aşteptăm şi noi imagini cu încălţămintea plină de noroi sau praf.

Zona de război din centrul oraşului Constanţa

„E ca după Ucraina. Ca după război!”, a spus un constănţean.

„Doamne...n-am pomenit așa ceva. În niciun oraș din țară și din lumea asta nu se procedează așa. Poți să cazi, să-ți rupi picioarele, e groaznic, uitați-vă și dumneavoastră”, a spus un alt constănţean.

Dar nu ne aflăm într-o zonă de război, ci în centrul orașului Constanța. Mai exact, pe strada Ștefan cel Mare. O stradă care de luni bune se află în reparații. Nimeni nu înțelege de ce lucrările nu au fost nici până acum finalizate.

„Cam mult durează, foarte mult. Nu e o coordonare aici. Cred că treaba asta nu se termină nici în trei ani”, a spus un constănţean.

Oamenii sunt nevoiți, zilnic, să facă slalom printre bucățile de pavele și capacele de canalizare aflate la tot pasul. Strada arată mai degrabă ca o uliţă plină de noroi.

Nu doar trecătorii sunt deranjați de stadiul în care se află strada Ștefan cel Mare, o stradă care cândva era plină de oameni și de cafenele, ci și comercianții. Mulți dintre ei se tem că își vor pierde afacerile. Alții și le-au mutat într-o altă zonă a orașului.

„Ne-a adus un podeț. Am fost bolnavă și n-am venit câteva zile și nu l-am mai găsit și am improvizat că altfel lumea nu poate să mai intre”, a spus o comerciantă.

„O zi se lucrează si trei se face pauză. Pe o parte sparge, pe o parte acoperă, iar vine, iar sparge. Păi, cine vine pe noroiul ăsta? Îți trebuie cizme, mai ales când plouă, nu se poate. Dacă se merge în ritmul ăsta nu se acoperă nici măcar lumina, sistemul de alarmă, cheltuielile de zi cu zi, și n-avem de unde să facem față să știți”, a spus Maria Niţu.

„Cum arată? Cum e o stradă din Ucraina în urma bombardamentelor care s-au desfășurat. Am un magazin aici la 3 metri și mulți clienți mi-au zis că nu mai vin în Ștefan cel Mare pentru că-și scrântesc gleznele și preferă să se ducă în altă parte, numai când va fi strada ca lumea atunci vor mai călca pe Ștefan cel Mare. Îmi face pagubă la magazin pentru că nu am încasări”, a spus Eugen Bădescu, comerciant.

Însă, constănțenii și cei care au afaceri pe strada Ștefan cel Mare, mai au de așteptat până când porțiunea de drum va fi reabilitată și modernizată. Potrivit responsabilului de proiect, city managerul Felicia Ovanesian, lucrările ar urma să fie finalizate abia în luna octombrie. Nu a specificat în care an, totuşi.

„Sunt realizate instalațiile electrice, canalizațiile de fibră optică, terasamentele, canalizația pluvială, sistemul de irigație este realizat, granitul este tot achiziționat și pe poziție. Eu zic că 15 mai, 1 iunie cel târziu ne apucăm să montăm granitul și terminăm cel târziu la 1 octombrie”, a declarat Felicia Ovanesian, city manager al Constanței.

Ceea ce înseamnă că timp de cel puțin încă 6 luni, oamenii vor fi nevoiți să facă în continuare slalom printre utilaje, pietre, gropi și mormane de noroi. Iar în cazul în care plouă, constănțenii care au treabă în zonă, nu trebuie să-și uite acasă cizmele de cauciuc.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233