dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. ÎPS Teodosie va aduce Lumina de pe mare şi în acest an. Mii de credincioşi sunt aşteptaţi la slujba de Înviere

20 aprilie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a anunţat că Luminna din Noapte de Înviere va fi adusă şi în acest an de pe mare.

“Iubiţi credincioşi, suntem în pregătirea sărbătorii celei mari a Învierii Domnului. Iată, după Săptămâna Patimilor cu post aspru şi cu denii, mergem să luăm în noapte Lumina de pe mare, lumina adusă de la Ierusalim. Este dusă pe mare şi vom veni cu lumina de pe mare în Portul Tomis. Apoi ne vom îndrepta prin calea falezei, aşa putem, aşa avem acces, să venim în parcul Catedralei. Aici ne va întâmpina mulţimea de creştini, care abia aşteaptă să ia Lumină. Această Lumină este în fiecare an nouă, unică, o nouă lumină pentru că Hristos îşi înnoieşte Învierea Sa în fiecare an, o înnoieşte prin Lumina pe care ne-o trimite nouă să ne arate că este viu în ceruri, că ne poartă de grijă. Şi când a venit Lumina în fiecare an, mulţimea de oameni de toate confesiunile aplaudă şi strigă Lumina adevărat a ortodocşilor”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului, într-o conferinţă de presă.

Întrebat câţi credincioşi crede că vor veni la slujba de Înviere, ÎPS Teodosie a răspuns: “Mii de credincioşi, de la cinci mii în plus. Sigur că vor fi mulţi, totdeauna faleza e plină, de asemenea, în Parcul Catedralei şi împrejurul său sunt o mulţime de oameni”.

Sursă foto: Arhiepiscopia Tomisului Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233