Cum alegem sistemul multimedia auto
Aspectul acustic al unui cadru multimedia în interiorul
vehiculului cuprinde:
Unitatea centrală: nucleul sistemului ce controlează toate celelalte lucruri. Cel mai probabil ați auzit termenul de sistem de sunet al vehiculului utilizat în mod regulat, totuși partea pe care o folosiți pentru a controla sistemul de sunet al vehiculului este de fapt unitatea principală.
Difuzoare: Difuzoarele bune sunt esențiale, cu toate acestea, difuzoarele dintr-un sistem media interactiv nu trebuie să fie deloc diferite de difuzoarele dintr-un sistem de sunet normal al vehiculului.
Procesor de sunet:Aceasta este o parte pe care o regăsim în sistemele de sunet de mai bună calitate pentru vehicule și, de asemenea, se poate dovedi a fi util în cazul în care aveți nevoie de sistem media mixt, care să redea cât mai bine sunetele.
Căști:Majoritatea sistemelor audio auto depind în totalitate de difuzoare, cu toate acestea, cele mixte pot include și căști. Acestea sunt un element cu adevărat neprețuit, presupunând că aveți copii.
Imaginea sistemului multimedia de pe site autodoc24.ro
Cum să alegeți sistemul multimedia:
Atunci când alegeți sistemul multimedia este important să luați în considerare caracteristicile principale:
Dimensiune:
Toate receptoarele radio avansate au dimensiuni standard, stabilite de către producător. În zilele noastre, putem observa două astfel de dimensiuni standard, care sunt denumite 1 DIN și 2 DIN.
CD player:
Practic toate radiourile auto sunt prevăzute cu un CD player. Poate citi CD-urile R și RW. Pe CD puteți înregistra în jur de 100 de melodii în format MP3, ceea ce ar trebui să fie suficient și pentru cel mai pretențios pasionat de automobilism.
Pe lângă CD player, radioul poate avea, de asemenea, un DVD player, prin intermediul căruia pot fi redate clipuri video.
Canalele și numărul acestora:
Atunci când alegeți un radio pentru mașină, asigurați-vă că luați în considerare numărul de canale pe care le are amplificatorul încorporat al radioului. De departe, majoritatea radiourilor auto au un număr de 4 canale: două spre spate și unul pentru fiecare ușă din față.
În cazul în care doriți mai multe difuzoare, la fel ca un subwoofer, ar trebui să cumpărați un amplificator suplimentar.
Puterea de ieșire:
Încă un pas în alegerea unui radio auto este alegerea puterii de ieșire. Acest parametru nu poate fi ignorat, datorită acestuia vă puteți da seama ce putere pot scoate difuzoarele radioului. Cel mai bun randament pe care îl au majoritatea radiourilor auto este de 50 de wați. Această putere este suficientă pentru un sunet incredibil.
Iluminare:
Atunci când alegeți un radio auto, alegeți nuanța de iluminare a butonului. Simultan, încercați să alegeți o nuanță care se îmbină plăcut cu nuanța iluminării bordului. Orice altă alegere poate duce la o dizarmonie a nuanțelor care poate arăta extrem de urât.
Interfață USB:
Dacă radioul vehiculului are o intrare USB, aceasta va funcționa extrem de bine la redarea atât a fișierelor audio, cât și a celor video, deoarece radioul le va citi de pe o unitate USB practică. În acest caz nu trebuie să utilizați un CD/DVD, în plus, puteți pune un număr mult mai mare de fișiere pe o unitate flash decât pe un disc.