dobroge.tv

Live

Doliu în lumea teatrului! Traian Stănescu a murit la vârsta de 82 de ani: „Acum dansează în ceruri amândoi... Zbor lin, TATĂ!”

Doliu în lumea teatrului! Traian Stănescu a murit la vârsta de 82 de ani: „Acum dansează în ceruri amândoi... Zbor lin, TATĂ!”
12 aprilie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Actorul Traian Stănescu a murit noaptea trecută, la vârsta de 82 de ani, potrivit unui anunţ publicat de fiul său pe Facebook, scrie Adevărul.

Acum dansează în ceruri amândoi... Zbor lin, TATA!”, a scris Mihai Stănescu, pe Facebook, publicând şi o fotografie cu părinţii săi.

Soţia lui Traian Stănescu, Ilinica Tomoroveanu, a murit în urmă cu trei ani, la vârsta de 77 de ani.

Născut la 27 martie 1940 în Făget, judeţul Timiş, Traian Stănescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1961, clasa profesor G.D.Loghin şi a fost repartizat la Teatrul de Stat Piatra Neamţ (actualmente Teatrul Tineretului), în perioada 1961-1964. Revine ulterior la Bucureşti, mai întâi la Teatrul Giuleşti, apoi la Teatrul Mic, pentru ca din 1968 să devină actor al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale”, iar din 2002 societar de onoare al acestuia.

A jucat în nenumărate piese pe parcursul carierei, dintre care amintim : „Enigma Otiliei”, „Regele Lear”, „Richard al III-lea”, „Cine are nevoie de teatru”, „Orfeu în Infern”, „Ondine”, „Amanţii insângeraţi”, „Sâmbata, duminică, luni”.

Preşedintele României Ion Iliescu i-a conferit artistului Traian Stănescu la 7 februarie 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D - „Arta Spectacolulu”, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.

Mare de lacrimi după moartea actorului

Traian Stănescu este plâns pe rețelele de socializare de familie, prieteni, colegi, dar și de cei care l-au îndrăgit. Zeci de mesaje de condoleanțe au fost postate în memoria actorului.

Ne-a părăsit cel ce a fost un mare actor și un prieten de nădejde al Rășinariului, Traian Stănescu. Acesta e acum în ceruri și joaca o altă piesă alături de soția sa dragă, Ilinca Tomoroveanu, nepoata “Poetului pătimirii noastre” Octavian Goga. CONDOLEANȚE FAMILIEI! Dumnezeu să-l odihnească în Împarația Sa!”, a scris primarul comunei Rășinari.

„We'll meet again...”. Și s-au întâlnit. În această seară, actorul Traian Stănescu a decis că este timpul. Și a plecat un pic. Dincolo îl așteaptă doamna Ilinca Tomoroveanu, care i-a fost alături mai bine de 42 de ani, până în ziua în care s-a stins, dar și Ion Caramitru, care a plecat acum 7 luni... Cât de nedrept este să-i pierdem! Drum lin în Lumină, domnule Traian Stănescu!

Astazi ne-a parasit actorul TRAIAN STANESCU. Bunul Dumnezeu să-l odihnească în Pace și liniste alături de Ilinca. Am avut onoarea și bucuia sa cunosc aceasta familie și să lucram impreuna. DRUM LIN OM BUN!...

A mai plecat din această lume încă un nume mare din generația de aur a cinematografiei românești. Este vorba despre actorul Traian Stănescu, pe care l-am văzut în seria de filme cu Mărgelatul, în "Orgolii", "Pădurea cu fagi", "La răscrucea marilor furtuni", "De trei ori București", "Răscoala", "Castelanii", "Fata bună din cer", "Muntele Alb", "Dincolo de orizont". A fost soțul actriței Ilinca Tomoroveanu(care s-a stins din viață în 2019). Dumnezeu să te odihnească în pace în Împărăția Sa, maestre!


Sursă foto: Facebook Mihai Stănescu

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233