dobroge.tv

Live

ORORILE RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

O bunică își plânge nepotul de doar 23 de ani. Anton a fost atât de mutilat de ruși, încât familia l-a recunoscut doar după haine: „Era un băiat foarte drăguț, foarte deștept”

O bunică își plânge nepotul de doar 23 de ani. Anton a fost atât de mutilat de ruși, încât familia l-a recunoscut doar după haine: „Era un băiat foarte drăguț, foarte deștept”
11 aprilie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Coșmarul din Ucraina este departe de final. Au trecut 47 de zile de la declanșarea războiului, iar orașele sunt în continuare ținta atacurilor. Milioane de familii au fost destrămate, oameni nevinovați și-au pierdut viața. Femeile și-au luat copiii și au fugit în țările vecine din dorința de a-i proteja, în timp ce bărbații au rămas să lupte. Alte familii s-au adăpostit pe unde au apucat, însă nicăieri nu sunt în siguranță. Rușii au atacat școli, grădinițe, adăposturi, spitale și chiar clădiri rezidențiale. Orașele arată acum ca scoase dintr-un film apocaliptic.

Noi orori ies la iveală în satele eliberate de sub ocupația rusă. Un adevărat masacru a avut loc la Bucha, unde au fost descoperite cadavre aruncate pe străzi, unele legate cu mâinile la spate și gropi comune unde se aflau sute de persoane. Mai mult, potrivit Daily Mail, oficialii ucraineni au descoperit peste 1.200 de cadavre în gropi comune din satele din regiunea Kiev.

În Andriivka, situată la aproximativ 60 de kilometri distanță de capitala Kviv, 40 de oameni au fost uciși. Printre ei, Anton Ischenko tocmai își sărbătorise cea de-a 23-a aniversare. Familia lui i-a găsit cadavrul o lună mai târziu. Era atât de mutilat încât a putut fi identificat doar după haine, scrie BBC.

Era un băiat foarte drăguț, foarte deștept – recita poezie”, își amintește bunica lui Anton, Tetiana, pentru BBC. 

A doua zi după ce Anton Ischenko a împlinit 23 de ani, a fost luat de ruși, sub amenințarea armei. Familia i-a găsit cadavrul o lună mai târziu și l-a putut recunoaște doar după haine. Tânărul de 23 de ani studia să devină electrician și era singurul băiat din familie.

„Poate că dacă s-ar fi dus să lupte în altă parte, s-ar fi întors aici dintr-o bucată”, spune ea, străduindu-se să vorbească printre lacrimi. „Când soțul meu le-a spus rușilor: „Luați-mă în schimb”, i-au îndreptat cu o mitralieră și i-au spus: Du-te acasă – sau vă luăm pe amândoi”, a mai spus aceasta ăentru BBC. 

La marginea cimitirului Andriivka, rămășițele nepotului Tetianei, Anton, zac într-un mormânt proaspăt. Familia lui a reușit abia acum să-l îngroape. Tânărul de 23 de ani studia să devină electrician.

Am vrut să-l înmormântăm separat și cu un preot, nu doar într-o groapă comună”, spune ea. „Am avut două fete, el era băiatul nostru. Aveam doar un băiat”, a mai spus femeia pentru sursa citată.


Sursă foto: BBC / Reuters

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233