dobroge.tv

Live

Încă o zi de război în Ucraina. Zelenski: Situaţia din Borodianka este mult mai înfricoşătoare decât în Bucha. SUA şi Australia trimit arme Ucrainei, printre care drone sinucigaşe şi vehicule blindate

Încă o zi de război în Ucraina. Zelenski: Situaţia din Borodianka este mult mai înfricoşătoare decât în Bucha. SUA şi Australia trimit arme Ucrainei, printre care drone sinucigaşe şi vehicule blindate
08 aprilie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a postat un mesaj, joi seara, în care a afirmat că în oraşul Borodianka a început curăţarea resturilor de moloz, iar situaţia este „mult mai înfricoşătoare” decât cea din Bucea.

”Au început lucrările de demontare a resturilor din Borodianka... Acolo e mult mai rău. Şi mai multe victime ale ocupanţilor ruşi. Şi ce se va întâmpla când lumea va afla tot adevărul despre ce a făcut armata rusă la Mariupol? Acolo, pe aproape fiecare stradă, este ceea ce a văzut lumea în Bucea şi în alte oraşe din regiunea Kiev după retragerea trupelor ruse. Aceeaşi cruzime. Aceleaşi crime odioase”, a spus Zelenski, citat de news.ro.

Preşedintele ucrainean a mai spus că este recunoscător pentru faptul că Adunarea Generală a ONU a decis să suspende calitatea de membru al Rusiei la Consiliul pentru Drepturile Omului.

”Sunt recunoscător statelor care au susţinut această decizie. Rusia nu are nimic de-a face cu conceptul drepturilor omului de mult timp deja. Poate într-o zi asta se va schimba. Dar, până acum, statul rus şi armata rusă sunt cea mai mare ameninţare de pe planetă la adresa libertăţii, a securităţii umane, a conceptului de drepturi ale omului ca atare. După Bucha, acest lucru este deja evident”, a mai spus Zelenski.

”Forţele armate ale Ucrainei continuă să facă totul pentru a respinge ofensiva trupelor ruse din Donbas. Trupele ocupanţilor din această zonă devin din ce în ce mai active şi sunt întărite din Rusia. Vedem totul. Analizăm fiecare pas al inamicului. Şi vom oferi un răspuns. Unul greu”, mai spune Zelenski.

SUA trimit Ucrainei peste 12.000 de sisteme antiblindate, 1.400 de sisteme antiaeriene şi sute de drone sinucigaşe

SUA trimit Ucrainei peste 12.000 de sisteme antiblindate, 1.400 de sisteme antiaeriene şi „sute” de drone sinucigaşe, a anunţat administraţia Biden într-un comunicat joi seară, potrivit CNN, citat de news.ro.

Lista armelor către Ucraina include următoarele:

  • Peste 1.400 de sisteme antiaeriene Stinger
  • Peste 5.000 de sisteme anti-blindate Javelin
  • Peste 7.000 de alte sisteme anti-blindate
  • Sute de sisteme aeriene fără pilot tactice Switchblade;
  • Peste 50.000.000 de cartuşe de muniţie
  • 45.000 de seturi de armuri şi căşti
  • Sisteme de rachete ghidate cu laser
  • Sisteme aeriene fără pilot Puma
  • Dispozitive de vedere pe timp de noapte, sisteme de imagistică termică şi optică
  • servicii comerciale de imagini prin satelit

Aceasta nu înseamnă că toate armele au ajuns deja în Ucraina, în schimb, sunt o actualizare a ceea ce SUA au trimis în trecut şi s-au angajat să trimită în viitor, precizează CNN, citat de news.ro.

Australia trimite 20 de vehicule blindate în Ucraina

Prim-ministrul Scott Morrison a anunţat că Australia va trimite în Ucraina 20 de vehicule blindate Bushmaster. Vehiculele au fost vopsite în verde, cu un steag ucrainean pe lateral şi cu cuvintele „United With Ukraine”.

Vehicolul ”Bushmaster” este potrivit pentru a oferi protecţie soldaţilor forţelor armate ucrainene şi civililor ucraineni împotriva minelor şi a dispozitivelor explozive improvizate, a schijelor de artilerie şi a focului cu arme de calibru mic.

Sursă foto: dailymail.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233