dobroge.tv

Live

Rafila: Personalul medical angajat în perioada pandemiei va susţine un examen care să permită continuarea activităţii din punct de vedere legal

07 aprilie 2022
Publicitate

Rămân pe post dar trebuie să dea un examen. Personalul sanitar încadrat pe perioada stării de alertă va susține o testare. „Vor continua după ce promovează un examen. Nu există o bază legală de continuare automată a activității unor persoane”, a afirmat ministrul Sănătății. Reamintim că, președintele României, Klaus Iohannis a promulgat legea privind reglementarea statutului personalului medical care, în perioada stării de alertă a fost încadrat pe perioadă determinată.

S-a aprobat prin lege posibilitatea continuării activității acestor persoane. Este o lege care a fost promulgată de președinte. Acum urmează să stabilim normele care să permită continuarea acestei angajări. Totuși trebuie susținut un examen, chiar dacă nu este un concurs, este un examen care să permită continuarea activității din punct de vedere legal. Vor continua după ce promovează un examen. Nu există o bază legală de continuare automată a activității unor persoane. Legea spune că se angajează prin concurs. Există acum această prevedere legală care permite continuarea activității acestor persoane după promovarea unui examen. Noi avem un termen, cred că de 30 de zile pentru elaborarea normelor. În scurt timp, imediat cum sunt aprobate, trecem la, mă rog nu noi ca minister, ci fiecare unitate sanitare în parte”, a declarat dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233