dobroge.tv

Live

Dunărea a devenit frontul de luptă pentru infanteria marină, în cadrul unui exercițiu

06 aprilie 2022
Publicitate

Marina de Război şi-a mutat navele fluviale pe Dunăre, la graniţa cu Ucraina, pentru manevre tactice. Șapte nave militare fluviale, zece ambarcațiuni rapide de asalt, infanteria marină și armata de uscat se antrenează pentru respingerea unui atac inamic venit din nordul ţării. Exercițiile de război sunt programate până mâine iar navele de luptă patrulează Dunărea zi şi noapte.

Dunărea a devenit frontul de luptă, zilele acestea, pentru infanteria marină. Trupele de elită sunt transportate cu vedetele blindate şi trebuie să ajungă pe uscat, în locul unde inamicul îşi concentrează atacul împotriva României.

În acest moment, forțele aeropurtate - parașutiștii inamicului și forțele aeromobile de pe elicoptere au parașutat sau au fost debarcați pe aceste înălțimi. Va urma debarcarea și asaltul infanteriei marine în două valuri”, a declarat col. Marius Gheorghiescu, comandantul Regimentului 307 Infanterie Marină „Heracleea”.

Şapte vedete fluviale înarmate cu tunuri şi cu mitraliere anti-aeriane, sunt antrenate să ţină în loc orice batalion sau regiment care atacă graniţa de Nord a ţării noastre.

Navele militare au rolul de a întârzia cât pot de mult atacul inamic, până când infanteria intră în luptă.

Manevrele navale nu presupun doar luptă în teren ci şi propria apărare. Sunt exersate procedurile de siguranţă şi îngrijirea soldaţilor răniţi când una dintre nave suferă atacuri importante.

Sarcina navei a fost preluată de altă navă iar vedeta blindată și-a dus lupta cu apa și lupta cu focul. A remediat defecțiunile, a evacuat rănitul”, a declarat contraamiral de flotilă Cornel Rogozan, comandantul Flotilei Fluviale.

A fost organizată o secvență de respingere a unui desant în zona Bălteni”, a declarat col. Corneliu Pavel, purtător de cuvânt Forțele Navale Române.

Obiectivul principal al exercițiului îl reprezintă consolidarea deprinderilor militarilor pentru executarea acțiunilor tactice de contracarare a unui desant aero-mobil, în condițiile amenințărilor de tip hibrid și cu riscuri de atacuri chimice, biologice, radiologice și nucleare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233