dobroge.tv

Live

Au fugit din calea războiului, dar s-au rătăcit în Munții Maramureșului. Un ucrainean a murit, iar fiul său a fost găsit degerat

Au fugit din calea războiului, dar s-au rătăcit în Munții Maramureșului. Un ucrainean a murit, iar fiul său a fost găsit degerat
06 aprilie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Mai mulți refugiați au încercat să ajungă în România prin Munții Maramureșului. Din cauza zăpezii, unul nu a mai putut înainta, așa că a fost nevoie de intervenția salvatorilor montani. Un alt bărbat nu a supraviețuit, fiind găsit decedat într-o râpă.

În cursul nopții, la ora 2.48, la 112 a fost anunțat că o persoana rătăcită a fost găsită de către doi salvatori din Ucraina, pe teritoriul Ucrainei, a declarat purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş. Cea care a făcut apelul a fost chiar soția bărbatului mort. Femeia a intrat în Vama Sighet și a anunțat autoritățile că soțul și fiul său sunt în munți împreună cu un grup de ucraineni, încercând să treacă ilegal granița. Cum bărbatul nu îi mai răspundea la telefon, refugiata s-a panicat și a cerut ajutorul. Doi dintre refugiați sunt în căutare de negăsit.

”În jurul orei 02.48, operatorul 112 ne-a informat despre faptul că o persoana rătăcită a fost găsită de către doi salvatori din Ucraina, pe teritoriul Ucrainei, şi ne-a făcut legătura, telefonic cu aceştia pentru a ne transmite situaţia de la faţa locului. Persoana în cauza are picioarele degerate si nu poate fi transportată, pe jos, în condiţiile actuale”, au transmis, miercuri, autorităţile din judeţul Maramureş.

Salvatorii din Ucraina au rămas cu persoana găsită până dimineaţă pentru a-i asigura supravieţuirea.

”Tatăl persoanei în cauză a fost observat, decedat, într-o râpă, iar despre ceilalţi doi membri ai grupului nu se cunosc detalii (...) Totodată, una dintre cele două persoane salvatoare ne-a transmis coordonatele pentru a putea fi localizaţi. Echipele de salvare din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Poienile de sub Munte şi echipele de sprijin de la celelalte structuri şi salvamont s-au întors la bază, in jurul orei 03.20, nereuşind identificarea locului unde se găseşte persoana in cauză”, au mai transmis reprezentanţii Prefecturii Maramureş.

Potrivit digi24.ro, în Munţii Maramureşului, la graniţa româno-ucraineană, stratul de zăpadă în unele locuri ajunge la 1 metru, iar vremea se schimbă rapid.

Sursă foto: Salvamont Românnia Facebook (poză ilustrativă)

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233