dobroge.tv

Live

Forfotă pe litoral. Multe sectoare de plajă sunt în plin proces de amenajare pentru minivacanța de 1 Mai

05 aprilie 2022
Publicitate

Se lucrează intens în această perioadă pe litoralul românesc. Multe sectoare de plajă sunt în plin proces de amenajare pentru minivacanța de 1 Mai. Se scot gardurile de stuf, se nivelează nisipul și se execută lucrări de ecologizare. Primii turiști sunt așteptați să sosească în stațiuni în vacanța de 1 mai.

Mai sunt doar câteva săptămâni până la 1 Mai. Așa că stațiunea Mamaia trebuie pusă repede la punct. Se face curățenie peste tot, în hoteluri, pe faleză și inclusiv pe plajă.

Angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral acţionează în prezent pe mai multe tronsoane de plajă, atât din stațiunea Mamaia și Năvodari, cât și din sudul litoralului.

Se va nivela, se va grebla, se pregătește plaja, se recuperează o parte din materialele care sunt bune și se face amenajarea plajei pentru începerea noului sezon”, spune un muncitor.

Depozitele de scoică din zonele cu depuneri şi algele aflate la linia ţărmului vor fi eliminate iar nisipul depus în dreptul zidurilor de sprijin din vecinătatea aleilor de promenadă şi a gardurilor de protecţie vor fi îndepărtate manual. De asemenea, și suprafețele de plajă erodate se vor reabilita prin aducerea de nisip din depozitele Adiministrației Bazinale.

Intrăm pe igienizare manuală și mecanizată, nivelare, afânarea suprafeței de plajă. Gardurile de stuf au rolul de a stopa eroziunea suprafețelor de plajă. Ele sunt demontate, iar cele care sunt bune din punct de vedere calitativ se vor duce în magazie”, a declarat Titi Gagiu, șef serviciu ABADL.

La finalul acestor lucrări, toate porțiunile de plaje vor fi predate operatorilor care au contracte de închiriere cu ABADL.

Din data de 1 aprilie au început predările de plajă. S-a predat tot Costineștiul, azi se predă a doua parte din Năvodari, ieri s-a predat prima. Mâine începem să predăm Constanța și în cursul săptămânii care vine predăm restul suprafețelor de plajă către operatori”, a mai declarat Titi Gagiu, șef serviciu ABADL.

Rămâne însă o problemă: plajele lărgite din Mamaia. Deși mai este mai puțin de o lună de zile până la începerea sezonului, nici până acum nu se știe ce se va întâmpla cu suprafețele noi.

Promitem în acest moment ca pe plajele litoralului românesc să avem și pe sectoarele noi șezlonguri, umbrele, posibilitatea de a ne cumpăra o bere rece sau o înghețată, astfel încât, turiștii care vin în această vară pe litoral să nu mai aibă disconfortul pe care l-au întâlnit în sezonul trecut”, a declarat Corina Martin, președinte de onoare RESTO.

Ministrul Mediului, a anunțat și el că plajele vor fi gata la 1 mai iar în perioada următoare se vor încheia și acte adiționale cu operatorii de plajă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233