dobroge.tv

Live

Constănțenii vor putea plăti parcarea și cu bani cash sau cu cardul. De la 1 mai, cele 45 de parcometre din oraș vor fi funcționale

04 aprilie 2022
Publicitate

Șoferii vor putea plăti parcarea și cu bani cash sau cu cardul. 45 de parcometre vor fi montate în mai multe zone ale orașului. Însă, cel puțin momentan, acestea nu vor funcționa. Singurul parcometru unde constănțenii pot achita parcarea este cel amplasat, încă de anul trecut, la Sala Sporturilor. Automatele electronice vor putea fi utilizate abia după 1 Mai. Tarifele pornesc de la 0,5 lei și ajung până la 100 de lei. Conducătorii auto mai pot plăti și prin SMS sau aplicație, ori își pot face abonamente.

45 de automate electronice de plată a parcării vor fi amplasate în municipiul Constanța și Mamaia. În oraș vor fi 14 în zona 0, 13 în zona 1 și șase în zona 2, iar în stațiunea Mamaia, în zona 0, vor fi alte 12

Conducătorii auto care nu pot plăti parcarea prin SMS, vor avea de acum și o altă alternativă. La acest aparat aceștia vor putea achita cu bani sau folosind cardul.

Parcometrele vin în ajutorul șoferilor ca alternativă la plata parcării prin SMS. Mai mult, acestea vor putea funcționa independent, astfel încât, în situația apariției unei defecțiuni la o modalitate de plată, celelalte opțiuni vor funcționa normal, fără a bloca sistemul.

Mi se pare un lucru ok, destul de ok, pentru că lumea nu era destul de familiarizată cu SMS-ul. Acum este mai în regulă așa, iar cu abonamentul sunt în totalitate de acord”, spune o constănțeancă.

Nu toată lumea are telefoane mobile și era normal pentru persoanele care umblă cu cash”, spune un constănțean.

Da, este o idee foarte bună pentru Constanța”, spune un alt constănțean.

Instalarea acestor parcometre, susțin unii constănțeni, era absolut necesară. Și asta pentru că, spun ei, nu de puține ori s-a întâmplat ca aplicația prin care se plătește parcarea să nu funcționeze.

Mie mi s-a întâmplat să dau SMS, să vină poliția locală să-mi dea amendă. M-am judecat cu Primăria și le-am arătat factura, uite domne plata prin SMS la data de”, spune un constănțean.

Însă, există și aici o problemă. Toate cele 45 de parcometre care vor fi amplasate în municipiu în aceste zile vor funcționa abia de la 1 Mai.

Până pe 15 aprilie vor fi puse în funcțiune 33 de automate electronice de plată în zonele 0, 1 și 2 din municipiul Constanța, urmând ca restul de 12 parcometre să fie instalate în stațiunea Mamaia până la sfârșitul lunii aprilie pentru a putea fi utilizate începând cu 1 Mai, data de începere a sezonului estival”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Ceea ce înseamnă că până atunci, șoferii vor putea plăti la singurul parcometru care este funcțional din oraș. Acesta a fost amplasat la Sala Sportului în luna iulie 2021. Automatul a fost câteva zile în teste, apoi a devenit funcțional. Însă, conducătorii auto care plătesc aici parcarea trebuie să aibă bani ficși pentru că acesta nu dă rest. Nici cele noi amplasate nu vor da.

Cele 45 de parcometre fac parte din primul lot. În total, în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia vor fi montate în jur de 150 de astfel de automate electronice. În ceea ce privește tarifele, ele variază în funcție de cât timp vă lăsați parcată mașina într-un loc. Acestea pornesc de la 0.5 lei și pot ajunge la 100 de lei. Primele 30 de minute sunt gratuite indiferent de zonă. Parcarea mai poate fi plătită și prin sms, aplicație sau tichete răzuibile.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233