dobroge.tv

Live

Sorin Grindeanu: Au fost degajate primele 84 de vagoane care blochează de ani de zile liniile de cale ferată din Portul Constanţa

Sorin Grindeanu: Au fost degajate primele 84 de vagoane care blochează de ani de zile liniile de cale ferată din Portul Constanţa
01 aprilie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că au fost degajate primele 84 de vagoane care blochează de ani de zile liniile de cale ferată din Portul Constanța. De zeci de ani, aproape jumătate dintre liniile de cale ferată destinate transportului de marfă din port erau blocate de garniturile nefuncționale ce aparțin Căii Ferate Române.

Ministrul Transporturilor a adăugat că reprezentanţii CFR S.A. şi cei din direcţiile de specialitate din minister lucrează, în paralel, la fundamentarea proiectului de ordonanţă, pentru operaţionalizare a activităţii de transport mărfuri din zona Portului Constanţa.

"Astăzi, CFR Marfă pregătește pentru expediere un nou convoi format din peste 40 de vagoane staționate pe liniile de cale ferată.

Portul Constanța a devenit cel mai important port la Marea Neagră, iar infrastructura acestuia trebuie pusă la punct urgent!

Ca urmare a conflictului din Ucraina fluxului de mărfuri transportate crește constant și în aceste condiții este necesar să valorificăm inclusiv întregul potențial feroviar al portului.

Colegii de la CFR SA și cei din direcțiile de specialitate din minister lucrează, în paralel, la fundamentarea proiectului de Ordonanță, pentru operaționalizare a activității de transport mărfuri din zona Portului Constanța.

Prin acest act normativ urmează să fie alocate de resurse finaciare pentru repararea și întreținerea elementelor rețelei feroviare din Portul Constanța administrată de CFR-SA.

Ordonanța urmează să asigure și cadrul necesar funcționării terminalului de feribot prin integrarea pasajului superior peste calea ferată și a racordului peste DN39 la complexul de linii din portul Constanța și la infrastructura portuară", a transmis ministrul.

Sursă foto: Sorin Grindeanu Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233