dobroge.tv

Live

A 37-a zi de război în Ucraina

Trupele ruse s-au retras de la centrala de la Cernobîl, dar au luat ostatici. Incendiu la un depozit de petrol din Rusia: Guvernul acuză Ucraina

Trupele ruse s-au retras de la centrala de la Cernobîl, dar au luat ostatici. Incendiu la un depozit de petrol din Rusia: Guvernul acuză Ucraina
01 aprilie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Coșmarul din Ucraina este departe de final, la 37 de zile de la declanșarea conflictului. Au murit oameni nevinovați, milioane de familii au fost destrămate. În timp ce bărbații au rămas în urmă să-și apare țara, femeile și-au luat copiii și un bagaj cu strictul necesar și au trecut granițele pentru a-i proteja pe cei mici de ororile războiului. Cei care au rămas în țară au parte de un adevărat iad. Orașele arată ca scoase dintr-un film apocaliptic, în Mariupol locuitorii nu mai au curent electric, apă și mâncare.

Rușii încearcă să se regrupeze, să se aprovizioneze și să-și consolideze ofensiva în regiunea Donbas, a declarat secretarul general al NATO. Între timp, Marea Britanie și aliații săi au convenit să trimită mai multe arme letale în Ucraina, scrie Digi 24.

Trupele ruse au părăsit centrala nucleară de la Cernobîl pe care o ocupaseră de la 24 februarie, dar au luat şi ostatici ucraineni.

În timp ce au plecat de la centrala nucleară de la Cernobîl, ocupanţii ruşi au luat cu ei membri ai Gărzii Naţionale, pe care îi ţineau ostatici din 24 februarie”, a anunţat agenţia de stat Enegoatom.

Nu se ştie câţi soldaţi ucraineni au fost ţinuţi ostatici de forţele ruse.

Zelenski: Stăm în picioare. Şi vom continua să luptăm

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă, joi seară, că armata ucraineană rezistă încă, după 36 de zile de război, deşi forţele ruseşti credeau că vor obţine o victorie rapidă.

Am îndurat de multe ori mai mult decât credea inamicul”, a afirmat preşedintele ucrainean, referindu-se la planul eşuat al armatei ruse de a cuceri Ucraina în doar câteva zile.

Au spus - trei sau cinci zile. Ei au crezut că acest lucru va fi suficient pentru a ne captura toată ţara. Şi deja au trecut 36”, a mai afirmat preşedintele.

Acesta anunţă că ucrainenii vor continua să lupte: „Şi stăm în picioare. Şi vom continua să luptăm”, a mai declarat Zelenski.

El a mai spus că situaţia la Donbas rămâne extrem de dificilă şi că Rusia îşi consolidează prezenţa în apropierea oraşului Mariupol.

Vor urma lupte. Mai avem de străbătut o cale foarte dificilă pentru a obţine tot ce ne dorim”, a declarat preşedintele Ucrainei

Incendiu la un depozit de petrol în Belgorod

Un incendiu a izbucnit la un depozit de petrol în Belgorod - în Rusia -, aflat la circa 30 de kilometri de granița cu Ucraina. Guvernatorul regiunii spune că rezervoarele au fost bombardate de două elicoptere ucrainene care zburau la joasă altitudine.

Nu sunt victime în urma impactului și a incendiului. Anterior, autoritățile au raportat două victime rănite. Tot în această regiunea, zilele trecute au fost explozii la un depozit de muniții al armatei ruse.

Va fi activat un coridor umanitar pentru evacuarea civililor din Mariupol

Forţele armate ruse vor deschide un coridor umanitar de la Mariupol la Zaporojie în 1 aprilie, începând de la ora 10.00 a Moscovei”, a precizat Ministerul rus al Apărării, potrivit Le Figaro.

Măsura s-a luat ca urmare a „unei solicitări personale a preşedintelui francez Emmanuel Macron şi a cancelarului german Olaf Scholz către preşedintele rus Vladimir Putin”, a adăugat ministerul.

Pentru garantarea reuşitei acestei operaţiuni umanitare, se propune să se desfăşoare cu participarea directă a reprezentanţilor Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi şi ai Comitetului Internaţional al Crucii Roşii”.

Zelenski a demis doi oficiali din serviciile de securitate, pe care i-a numit „trădători”

Astăzi s-a luat o altă decizie în privinţa anti-eroilor. Nu am timp să mă ocup de toţi trădătorii, dar toţi vor fi pedepsiţi treptat”, a declarat Zelenski.

Cei doi sunt şeful serviciului intern de securitate Andrei Naumov şi şeful serviciului de securitate din Herson, Srghei Krivoruhko.

Cei care încalcă jurământul militar de credinţă faţă de poporul ucrainean... vor fi inevitabil lipsiţi de grade militare înalte. Generalii la întâmplare nu au ce căuta lângă noi”, a adăugat el.

De asemenea, el a spus despre trupele ruse că sunt forţe ale „răului”.

Invadatorii au încercat să pătrundă şi să pună piciorul în casa noastră din diferite direcţii – de pe pământ, din cer, din mare. Se târăsc, zboară, navighează. Au atât de mult rău, atât de multă sete de distrugere încât ne aminteşte nu de oameni, ci de ceva de altă lume. Monştri care ard şi jefuiesc, care atacă şi fac crime. Himere ale infernului”, a afirmat el.


Sursă text: news.ro / Digi 24 / Daily Mail

Sursă foto: EPA / news.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233