dobroge.tv

Live

O bunicuţă de 80 de ani vinde plante pentru ca nepoatele să facă o şcoală. Fetele au fost abandonate de mamă când erau mici: ''Sunt și zile în care nu fac nici măcar 50 de lei''

O bunicuţă de 80 de ani vinde plante pentru ca nepoatele să facă o şcoală. Fetele au fost abandonate de mamă când erau mici: ''Sunt și zile în care nu fac nici măcar 50 de lei''
31 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

O bătrânică de 80 de ani ne oferă o lecţie de viaţă emoţionantă. Femeia le-a devenit mamă nepoatelor sale şi a muncit în fiecare zi pentru ele. Reporterii de la Bună Ziua Iaşi au prezentat povestea Maria Pădureț, care face naveta de mai bine de 30 de ani pentru a vinde la o piaţă din Iaşi diferite plante pentru a putea să le întreţină pe nepoatele sale.

Potrivi bzi.ro, cele două fete au fost părăsite de mamă când aveau doar 4 și, respectiv, 6 ani. De atunci, bătrânica luptă pentru ele.

”Culeg tot felul de plante medicinale, mă mai ajută și nepoatele, și le vând. Așa le-am crescut pe Cosmina și Alexandra de când erau foarte mici. Le-a părăsit mama lor, nu le-a vrut, acum ea e prin Grecia. Mi-a fost foarte greu să le cresc, că și eu eram bătrână… Mai crescusem 5 copii la viața mea, dar m-a ajutat Dumenzeu. Le-am îngrijit mai ceva ca pe copii mei și am vrut să aibă tot ce e mai bun, iar acum sunt tare mândră de ele. Din ce vând, reușesc să câștig aproximativ 100 de lei într-o zi bună, dar sunt și zile în care nu fac nici măcar 50 de lei. Cu toți banii câștigați într-o lună și cu pensia de 1.000 de lei îmi cresc nepoatele și plătesc facturile”, a declarat Maria Pădureț, pentru bzi.ro.

Maria Pădureț a făcut tot posibilul ca cele două nepoate să meargă la şcoală, iar fetele au răsplătit-o, având rezultate foarte bune la învăţătură şi iau şi bursă de studii.

”Toți banii și tot ce am avut, le-am dat lor să meargă la școală. Câteodată am fost și aspră cu ele să învețe, iar acum îs mari, sunt bursiere și sunt tare mândră de ele. Una dintre ele pictează atât de frumos! Mi se umple inima de bucurie când văd că munca mea a dat roade”, a mai povestit bătrâna.

Bunicuţa vinde tot felul de plante medicinale, iar ieşenii cumpără cu încredere.

”Vând amestecuri de plante medicinale preparate după rețete din cărți. Fiecare amestec este făcut și folosit pentru o boală anume. Am siminoc, care este bun pentru bolile de ficat, mușețel, gălbenele, anghinare. Un amestec foarte bun pentru bolile de stomac este compus din mușețel, sunătoare, mentă, pelin și coada șoricelului. Toată viața nu am înghițit nicio pastilă, am trăit doar cu medicamente naturale făcute de mine”, a mai spus Maria Pădureț, pentru bzi.

Întreaga poveste a bunicuţei Maria Pădureț o puteţi citi AICI!

Sursă foto: bzi.ro.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233