dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Peste o sută de cadre medicale și personal tesa au dat în judecată Spitalul Clinic Căi Ferate, dar și Spitalul Județean

31 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Peste o sută de cadre medicale și personal tesa din sănătate primesc salarii mai mici decât prevede legea, susțin reprezentanții sindicatului Sanitas din Constanța. Aceștia au dat în judecată Spitalul Clinic Căi Ferate din Constanța, dar și Spitalul Județean, deoarece angajații de aici sunt încadrați pe o grilă de salarizare inferioară în raport cu pregătirea și vechimea lor în muncă.

"Pe lângă demersurile pe care le facem la guvernul României pentru creșterea salariilor și pentru penrsonalul TESA, am inițiat și aceste acțiuni în istanță în așa fel încât personalul să treacă de pe anexa 8 la 7, unde salariile sunt mai mari. Știți că ordonanța 130 nu a prevăzut niciun fel de creștere salarială a TESA din sănătate și asistență socială, ceea ce este discriminatoriu, pentru că legea 153 prevede creșteri salariale pentru toate categoriile de personal. În al doilea rând, în opinia noastră, personalul tehnico-administrativ ar fi trebuit să fie încadrat pe anexa 7 nu 8. Pe anexa 8, citez: este încadrat personalul din administrația publică, centrală și locală, ori pe anexa 7 este încadrat personalul tehnic administrativ din unitățile finanțate integral din venituri proprii", a declarat  Nicolae Manea, președinte al Sindicatului Sanitas Constanța.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233