dobroge.tv

Live

Patru delfini și trei lupi de mare din Ucraina vor ajunge la Delfinariul din Constanța

23 martie 2022
Publicitate

Delfinii ucrainieni şi leii de mare din Harkov sunt pe cale să ajungă la Constanța. În urma solicitării biologilor din Ucraina, delfinariul de la malul mării le-a transmis că ar putea deveni noua casă a mamiferelor. Mai mult, este posibil ca cei patru delfini și cei trei lei de mare care vin din Ucraina să fie însoțiți de dresorii și îngrijitorii lor.

Ajunși în imposibilitatea de a îngriji și hrăni mamiferele de la un delfinariu din Ucraina, biologii de acolo au făcut un apel către autoritățile din Constanța pentru a reloca delfinii și leii de mare.

Ar trebui imediat scoși din acea zonă pentru că nu mai au nici hrană nici îngrijirea corectă. Ne-am arătat disponibilitatea în așa fel încât să putem să salvăm niște animale care nu au nicio vină”, a declarat Mihai Lupu, președinte Consiliul Județean Constanța.

Consiliul Județean Constanța şi specialiştii marini s-au arătat dispuși să ajute și fac demersurile necesare pentru că cele șapte mamifere să poată fi primite și îngrijite la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii.

Îi vom cantona într-o locație separată de delfinii noștri. Practic noi vom muta delfinii noștri în bazinul vechi, bazinul mic și îi vom aduce în acest delfinariu pe cei noi, patru, care vor rămâne aici, sperăm, pe o perioadă mai lungă de timp și care se vor împrieteni ulterior cu delfinii noștri”, a declarat dr. Adrian Bîlbă, fostul director al CMSN Constanța.

Cel mai probabil mamiferele vor veni în România însoțite de dresorii și îngrijitorii din Harkov. Motiv pentru care reprezentanții Delfinariului susțin că, în scurt timp, oamenii vor putea vedea spectacole impresionante la Constanța cu toți cei șase delfini.

Vor veni și trei exemplare de lei de mare. Vor fi și ele cantonate separat de ceea ce avem. Vom avea un mascul și două femele”, a mai declarat dr. Adrian Bîlbă, fostul director al CMSN Constanța.

După discuțiile cu cei de la Direcția Sanitar-Veterinară vor urma și negocieri cu partea rusă pentru crearea unor coridoare de siguranță care să le permită mamiferelor și îngrijitorilor trecerea. În România a mai ajuns și un leu salvat din grădina zoologică din Zaporijie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233