dobroge.tv

Live

Mai multe locuri de muncă pentru navigatorii români, în contextul războiului din Ucraina: „Sunt căutați pentru că există un gol acum din Europa”

23 martie 2022
Publicitate

Situație disperată în care se află navigatorii ucraineni aflați la bordul navelor comerciale. Celor mai mulți dintre aceștia le-au expirat documentele, motiv pentru care nu mai pot coborî în porturi, dar nici nu se mai pot îmbarca. Această situație îi avantajează pe navigatorii români care sunt acum la mare căutare printre armatori, dar și îi și dezavantajează pe cei care așteptau să fie schimbați de pe nave o dată cu expirarea contractelor.

Războiul dintre Rusia și Ucraina se răsfrânge și asupra meseriei de navigator. Din cauza conflictului marinarii ucraineni nu își mai pot reînnoi documentele, ceea ce înseamnă că ei nu se mai pot îmbarca. La fel de afectați sunt și navigatorii ruși, care, din cauza sancțiunilor impuse țării lor, nu își mai pot încasa salariile.

Nu mai pot face plăți pentru ei în băncile din Rusia pentru că Rusia nu mai are SWIFT bancar. Și, doi, cred că nu mai au licențe acreditate, nu mai au nici viză Schengen, deci nu mai pot urca sau coborî de pe navă. La fel și cu cetățenii din Ucraina, au documentele expirate, vorbim de pașapoarte și nu mai lucrează nimeni să le reînnoiască”, a declarat Adrian Mihălcioiu, președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor Constanța.

Acest conflict militar îi afectează și pe unii navigatori români, care așteptau să li se încheie contractate și să debarce pentru a reveni acasă.

Acolo unde trebuiau să facă schimbul de echipaj, unde puteau să fie înlocuiți cu navigator din Rusia sau Ucraina, aceștia nu mai pot veni la bord, și ei vor sta mai mult, probabil la bord”, a mai declarat Adrian Mihălcioiu, președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor Constanța.

Există însă și o veste bună pentru navigatorii români, pentru că în acest context locurile de muncă vor fi mult mai multe.

În România acum se caută forță de muncă calificată. Navigatorii sunt căutați pentru că iată există un gol acum din Europa care trebuie să fie suplinit de cineva”, a mai declarat Adrian Mihălcioiu, președintele Sindicatului Liber al Navigatorilor Constanța.

Reprezentanții Sindicatului Liber al Navigatorilor susțin că pentru a acoperi acest gol în industria navigației se vor recruta mult mai mulți marinari atât din România, cât și din Polonia și Bulgaria.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233