dobroge.tv

Live

Organizația Mondială a Sănătății avertizează: pandemia nu s-a terminat încă

Organizația Mondială a Sănătății avertizează: pandemia nu s-a terminat încă
23 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Europa a renunțat brusc la restricții iar OMS avertizează: țările europene care au eliminat brusc restricțiile sanitare se confruntă deja cu o creștere a numărului de persoane infectate cu noua subvariantă a coronavirusului: BA.2.

Subvarianta BA.2 face ravagii în Europa! Pandemia nu s-a terminat încă.

Hans Kluge, directorul regional pentru Europa al Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a declarat că rămâne „vigilent” asupra situaţiei epidemiologice actuale din Europa, susţinând totodată că rămâne „optimist”. În prezent, numărul persoanelor infectate cu Sars-Cov-2 crește continuu în 18 țări europene, relatează Agerpres.

„Ţările în care observăm o creştere importantă (a cazurilor) sunt Marea Britanie, Irlanda, Grecia, Cipru, Franţa, Italia şi Germania. Aceste ţări au ridicat brusc restricţiile de la <prea mult> la <insuficient>”, a spus Hans Kluge.

Potrivit informațiilor transmise de OMS, numărul de europeni recent infectați cu Sars-Cov-2 a scăzut brusc după ce a atins un vârf la sfârşitul lui ianuarie 2021, însă a început să crească la începutul lui martie 2022. Numai săptămâna trecută au fost înregistrate peste 5,1 milioane de cazuri noi COVID-19 şi 12.496 de decese în regiunea OMS Europa.

În prezent, numărul total de persoane contaminate raportate de la începutul pandemiei de coronavirus a ajuns la aproape 194,4 milioane de bolnavi, iar numărul deceselor depășete 1,92 milioane.

Reamintim că OMS a transmis, recent, că pandemia de COVID-19 ar putea prinde din nou viteză, ca urmare a numărului mare de persoane care fug din Ucraina din cauza agresiunilor militare ruse. Ucraina, dar şi ţările europene au rate de vaccinare scăzute, potrivit instituţiei internaţionale.

Mai exact, Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia că pandemia de COVID-19 s-ar putea înteţi ca urmare a războiului. Organizaţia afirmă că încearcă să facă mai mult pentru a limita răspândirea bolilor infecţioase.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233