dobroge.tv

Live

Încă o zi de căutări a armei furate. Psiholog judiciar: „Militarul poate va fi testat și la poligraf dar ceva mai încolo pentru că acum este în stare de șoc”

22 martie 2022
Publicitate

Experții militari au explicat pentru Dobrogea TV unde a greșit santinela de pază care a fost atacată și i-a fost furată arma din dotare, în Mamaia Sat. Soldatul le-a povestit anchetatorilor că a fost atacat de agresor pe la spate, trântit la pământ și tăiat la mână cu un cuțit. Acesta este și motivul pentru care a dat drumul puștii din mână, a spus militarul.

Foștii militari, acum în rezervă, aduc în discuție două ipoteze ale furtului din Mamaia Sat: fie atacatorul era de-al „casei” și cunoștea zona, fie santinela era total nepregătită sau și-a încălcat consemnul.

„Consemnul general spune ca în postul de pază, santinela nu are voie să intre cu altceva decât echipamentul cu care trebuie să fie dotat. Dacă a intrat așa cum se spune cu telefonul mobil sau ața cum au relatat autoritățile, este clar o încălcare de consemn”, a declarat Cristi Crăciun, președinte Asociația Militarilor Veterani.

Dacă îl observa și își făcea serviciul corect, militarul trebuia să îl someze pe individul respectiv, să execute foc de avertisment după care să tragă pe cât posibil la picioare”, a declarat col. (r) Remus Macovei.

Veteranii spun că s-a ajuns în această situație din cauza slabei pregătiri a militarilor care sunt puși să păzească unitățile din teritoriu ale Armatei Române.

Nu se poate ca un militar care este santinelă în post să fie dezarmat de un cetățean civil. Părerea mea este că este o înscenare”, a mai declarat col. (r) Remus Macovei.

Nu are profilul psihologic al unuia care vrea să își fure căciula singur. Nu cred că și-a înscenat nimic. Nu cred că cei din unitate i-au înscenat ceva. Poate va fi testat și la poligraf dar ceva mai încolo că acum este în stare de șoc”, a declarat Liviu Chesnoiu, psiholog judiciar.

Parchetul Militar Constanța și polițiștii au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233