dobroge.tv

Live

Amendă de 100.000 de lei pentru benzinăria care a vândut motorină în rezervorul de 1.000 de litri. Şi societatea care a cumpărat combustibilul a fost sancţionată

Amendă de 100.000 de lei pentru benzinăria care a vândut motorină în rezervorul de 1.000 de litri. Şi societatea care a cumpărat combustibilul a fost sancţionată
16 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Amendă usturătoare pentru benzinăria din Tecuci care a permis, săptămâna trecută, alimentarea cu motorină într-un bazin de plastic, de 1.000 de litri. Şi societatea care a achiziţionat combustibilul a fost amendată cu 8.000 de lei şi i-a fost suspendată temporar activitatea.

Bazinul s-a răsturnat pe şosea, chiar la ieşirea din benzinărie, joia trecută, iar pompierii au fost chemaţi să intervină la faţa locului.

"Operatorul economic care a comercializat carburantul nu a respectat prevederile autorizaţiei de mediu deţinute cu privire la activitatea desfăşurată având în vedere că are obligaţia de a realiza alimentarea cu carburanţi numai în rezervoarele vehiculelor, asfel încât s-a constatat încălcarea prevederilor art. 94, alin. 1, lit. b) din OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, cu completările şi modificările ulterioare. Ca urmare a faptelor constatate, Comisariatul Judeţean Galaţi a aplicat sancţiune contravenţională, constând în amendă în cuantum de 100.000 RON, pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, cu completările şi modificările ulterioare”, a transmis Comisariatul Gărzii de Mediu Galaţi.

Şi societatea care a achiziţionat combustibilul a fost amendată cu 8.000 de lei şi i-a fost suspendată temporar activitatea. deoarece nu deţine autorizaţie de mediu pentru activităţile desfăşurate.

"În urma controlului efectuat la la societatea care a achiziţionat şi transportat carburantul în recipientul neconform, la sediul acesteia s-a constatat că societatea nu deţine autorizaţie de mediu pentru activităţile desfăşurate. Au fost stabilite măsuri privind solicitarea şi obţinerea autorizaţiei de mediu şi interzicere a transportului de carburanţi. Totodată au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, constând în avertisment, pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, cu completările şi modificările ulterioare, şi sancţiunea complementară de suspendarea activităţii desfăşurate şi amendă în cuantum de 8.000 RON, pentru nerespectarea prevederilor HG nr. 1175/2007", se mai arată în comunicatul Garzii de Mediu Galaţi.

Sursă foto: bzi.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233