dobroge.tv

Live

Groaza din Mariupol. Trupele lui Putin țin 500 de ostatici într-un spital ca scuturi umane, în timp ce bebeluși prematuri sunt abandonați de părinții lor

Groaza din Mariupol. Trupele lui Putin țin 500 de ostatici într-un spital ca scuturi umane, în timp ce bebeluși prematuri sunt abandonați de părinții lor
16 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Teroarea continuă în Ucraina, îna 21-a zi de război. Sirenele au sunat iar în mai multe orașe, iar la Mariupol, trupele ruse țin ostatici 500 de pacienți şi medici. La Kiev, mai multe explozii au avut loc în această dimineață, scrie BBC. Serviciul de intervenție de urgență din capitala Ucrainei au transmis că un bloc cu 12 etaje din cartierul Sevcenko a fost lovit în timpul bombardamentelor în jurul orei 6.00. O clădire de nouă etaje, din apropiere, a fost de asemenea afectată, spun autoritățile. Astăzi, vor aavea loc o nouă rundă de negocieri.

Groaza din Mariupol

Potrivit dailymail.com, trupele lui Putin țin 500 de ostatici într-un spital ca scuturi umane, în timp ce bebelușii prematuri sunt abandonați de părinții lor în spitale. Forțele ruse au adunat 400 de oameni din casele din vecinătatea spitalului, împreună cu 100 de medici și pacienți care se aflau deja înăuntru, și refuză să-i lase să plece, potrivit guvernatorului regional Pavlo Kyrylenko.

În timp ce familiile se grăbesc să părăsească oraşul, scene dramatice au fost surprinse în spitalele din Mariupol, care continuă să fie atacate de forțele lui Putin. În spitalul numărul trei al orașului, o imagine sfâșietoare arăta copii mici prematuri care au fost abandobaţi de părinți. În Spitalul Regional de Terapie Intensivă trupele ruse îi folosesc pe cei din interior ca scuturi umane, a spus Kyryklenko, adăugând: „Este imposibil să părăsești spitalul, trag puternic”.

Un angajat al spitalului a reuşit să alerteze autorităţile în legătura cu situaţia, a declarat guvernatorul regiunii Doneţk, Pavlo Kirilenko, într-o postare pe Facebook. Spitalul este acelaşi care a fost avariat de un atac organizat de forţele ruse săptămâna trecută, a mai spus el.

Kyrylenko a precizat că clădirea principală a spitalului a fost grav avariată de bombardamente, dar personalul medical continuă să trateze pacienții în secții improvizate amenajate la subsol.

El a cerut lumii să răspundă acestor „încălcări grave ale normelor de război, acestor crime flagrante împotriva umanității”.

Timp de aproape două săptămâni, oraşul Mariupol a fost înconjurat de trupe ruseşti, iar gazele, apa curentă şi electricitatea au fost întrerupte.Autorităţile locale au anunţat că cel puţin 2.500 de decese au fost confirmate în oraş.

Mariupol este centrul unei crize umanitare care se intensifică, deoarece alimentele şi rezervele medicale se epuizează, iar transportul cu provizii nu poate intra. Oraşul a fost ţinta constantă a bombardamentelor ruse, cu aproximativ 350.000 de locuitori captivi în interior.

Marţi, aproximativ 2.000 de maşini au părăsit Mariupol, a comunicat Primăria, iar alte 2.000 aşteptau să plece. Transportul cu ajutoare oferit de Occident nu a fost lăsat să intre în oraş.

CNN: Cel puţin 3 elicoptere militare ruseşti avariate într-un atac al armatei ucrainene asupra Aeroportului Herson

Armata ucraineană a distrus, marţi, o serie de elicoptere militare ruseşti pe Aeroportul Internaţional Herson, conform unor noi imagini din satelit de la Planet Labs, relatează CNN.

În imaginile din satelit se observă un mare nor de fum negru ridicându-se din perimetrul aeroportului, iar numeroase elicoptere sunt în flăcări.

Acesta reprezintă cel mai distructiv atac pe care armata ucraineană l-a lansat împotriva elicopterelor ruseşti, de la începutul războiului. Cel puţin trei elicoptere ruseşti au fost surprinse în flăcări sau distruse pe aeroport.

Au fost bombardate şi vehicule militare staţionate în apropierea aeroportului.

O altă imagine, surprinsă de o dronă care zbura deasupra satului Komîşanî din apropiere, arată valul mare de fum care se ridică din jurul aeroportului.

Atacul militar de la aeroport a fost preluat de Sistemul de Informare a incendiilor pentru Managementul Resurselor (Fire Information for Resource Management System - FIRMS) al NASA, care monitorizează incendiile ample din întreaga lume.

Conform datelor senzoriale obţinute de FIRMS, atacul militar a avut loc în jurul orei 13.42, ora locală.

Luni, imaginile din satelit de la Maxar Technologies au arătat prezenţa unor elicoptere militare ruseşti pe pista Aeroportului Internaţional Herson. În împrejurimi se aflau şi zeci de vehicule militare.

Ucraina estimează că 13.800 de soldați ruși au fost uciși

Aproximativ 13.800 de soldați ruși au murit de când Rusia a lansat invazia asupra Ucrainei pe 24 februarie, anunță armata ucraineană. Ministerul Apărării al Ucrainei a transmis miercuri dimineață că „armata ucraineană a reușit să dea lovituri devastatoare trupelor de ocupație”.

Potrivit raportului publicat de Ministerul Apărării al Ucrainei, 430 de tancuri, 1375 de vehicule blindate de luptă, 190 de sisteme de artilerie și 108 elicoptere au fost, de asemenea, distruse. Potrivit sursei citate, forțele aeriene au distrus trei avioane de război rusești, un elicopter, trei drone și au doborât două rachete, scrie BBC care transmite că nu a verificat încă în mod independent aceste informații.

Armata Ucrainei a mai spus că, deși Rusia a continuat să bombardeze „zonele populate ale orașelor ucrainene” în această săptămână, trupele sale nu au reușit să avanseze pe mai multe fronturi, inclusiv în Donețk, Lugansk și Nikolaev. „Inamicul continuă să suporte pierderi la retrageri în anumite zone”, se spune în declarație.

Zelenski: Poziţiile din negocieri sună acum mai realist

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că i s-a transmis, după ultima rundă de negocieri cu Rusia, că poziţiile sună ”mai realist”, dar este nevoie de timp pentru ca deciziile să fie în interesul Ucrainei.

”După cum mi s-a spus, poziţiile din negocieri sună acum mai realist. Cu toate acestea, este nevoie de timp pentru ca deciziile să fie în interesul Ucrainei”, a afirmat, în noaptea de marţi spre miercuri, Zelenski, într-un nou mesaj video postat pe Facebook, citat de Euromaidan Press.

Preşedintele ucrainean a precizat că armata luptă cu îndârjire pentru a obţine timp.

”Armata noastră ne oferă timp, apărând Ucraina oriunde Rusia vrea să pătrundă”, a mai afirmat preşedintele din Ucraina.

A patra rundă de negocieri dintre Ucraina şi Rusia a fost dificilă, anunţă, marţi seară, Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski. Acesta a transmis că ”există contradicţii fundamentale”, dar este şi loc de compromis, iar discuţiile vor fi reluate miercuri

Senatul american îl condamnă în unanimitate drept criminal de război pe preşedintele rus Vladimir Putin

Senatul Statelor Unite a adoptat marţi în unanimitate o rezoluţie prin care îl condamnă pe preşedintele rus Vladimir Putin drept criminal de război, o demonstraţie rară de unitate în Congresul american, profund divizat, transmite Reuters.

Rezoluţia, introdusă de senatorul republican Lindsey Graham şi susţinută de senatorii ambelor partide, încurajează Curtea Penală Internaţională de la Haga şi alte state să vizeze armata rusă în orice investigaţie a crimelor de război comise în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

"Toţi ne-am unit împreună, în această Cameră, democraţi şi republicani, pentru a spune că Vladimir Putin nu poate scăpa de responsabilitatea atrocităţilor comise împotriva poporului ucrainean", a spus liderul majorităţii democrate din Senat, Chuck Schumer, într-un discurs ţinut înaintea votării.

Sursă text: news.ro, digi24.ro, dailymail.com, agerpres.ro/Sursă foto/video: dailymail.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233